De ce cumpărați pisici?

pisici
Deja mă apucă dracii. De ce cumpărați măi oameni buni pisici? De ce nu le adoptați? Sunt atât de multe pisicuțe și motănei pe străzi de care nu are nimeni grijă, sau în cel mai bun caz există câte un vecin care le mai aruncă din când în când câte o bucățică de ceva de la fereastra bucătăriei. De ce nu vreți să adoptați animale? Eu unul vă spun că un animal adoptat are un sufletul mai mare și mai bun decât unul cumpărat. Adică eu înțeleg pe-o parte fenomenul din România.

Aici, totul se leagă de imagine, oamenii cumpără pisici pentru că sunt de rasă și arată foarte frumos. Aici oamenii nu vor o pisică jigărită că cică se fac cu ea de râs. Trăim într-o țară în care dacă nu vrei să te faci de râs, trebuie să ai un iPhone, BMW și să stai la vilă, altfel, ești nimeni în drum. Așa și cu pisica. Oamenii au nevoie de validare socială, ei vor să strângă like-uri la pozele cu pisici iar cele de rasă, fiind mai frumoase, atrag mai multe like-uri din partea oamenilor plini de prejudecăți.

Încercați pe cât posibil să adoptați pisici. Gândiți-vă că și cele de pe stradă vor un culcuș cald, o mângâiere în fiecare oră, și ele vor dragostea unor stăpâni. Oricum, eu unul cred că o pisică adunată de pe stradă poate să iubească mai mult decât una cumpărată din magazin pentru că așa se întâmplă de obicei cu orice suflet ce trece printr-o perioadă în care este privată de orice tip de afecțiune. Niciodată să nu cumpărați o pisică dacă aveți posibilitatea să adoptați una și cred că întotdeauna veți avea această ocazie indiferent de orașul sau de țara în care locuiți.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT