Friday 18th October 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

content marketingÎn marketing, lupta brandurilor pentru ocuparea unei poziții avantajoase în mintea consumatorilor este tot mai acerbă pe zi ce trece. Pentru a genera un impact asupra publicului țintă, antreprenorii ar trebui să aibă grijă la modul în care comunică businessurile lor în online.

Iar una dintre modalitățile care îi poate ajuta să construiască o strategie eficientă este optimizarea conținutului existent pe website-urile lor. Dacă nu au suficient timp la dispoziție sau nu se pricep să scrie, aceștia ar trebui să apeleze la serviciile de content writing pe care le oferă o agenție profesională.

În ce constă munca unui content writer?

Content writerul este persoana care se ocupă cu scrierea unor texte, de regulă – advertoriale sau alte tipuri de articole – ce urmează a fi publicate în mediul online cu scopul de a vinde sau de a transmite informații utilizatorilor.

De asemenea, creatorul de content mai poate concepe descrieri de produse sau de servicii, în funcție de nevoile și preferințele clientului.

Munca unui content writer poate fi structurată în mai multe etape:

  1. Researchul. Prima fază – și bineînțeles una esențială fără de care nu se poate crea conținut de calitate este documentarea.

În această fază, copywriterul adună informații cât mai multe și cât mai diverse despre tema și despre domeniul respectiv. Sursele diferă – content writerul strânge cunoștințe de pe internet, din cărți și din materialele primite de la client.

De altfel, un brief complet în care sunt precizate toate informațiile necesare îl poate ajuta pe acesta să înțeleagă mai bine specificul businessului.

Există un proverb din vechime spune că „Lucrul bine început e pe jumătate făcut”. Cu alte cuvinte, dacă documentarea este realizată cât mai temeinic, compozițiile copywriterului vor avea șanse mai mari de reușită în trezirea interesului publicului țintă.

  1. Crearea de conținut. După ce s-a finalizat prima etapă – cea a documentării temeinice, începe procesul propriu-zis de scriere al articolelor.

În acest stadiu, content writerul „își pune la bătaie” toată creativitatea și priceperea pentru a crea conținut calitativ.

  1. Feedbackul. În cadrul celei de-a treia etape, copywriterul așteaptă un feedback de la client, ajustând textul scris în funcție de comentariile și propunerile pe care le primește.

Și acest stadiu este unul destul de important mai ales dacă domeniul este unul nou, deoarece îl ajută să-și facă o idee de ansamblu asupra brandului respectiv.

Ce tipuri de texte concepe un content writer

Un content writer poate scrie texte în mai multe formate. Iată care sunt cele mai frecvente texte care pot fi necesare dezvoltării businessului tău în online:

  1. Comunicate de presă. Prin intermediul acestui tip de text, businessul tău comunică informații utile pentru clienții săi, ultimele noutăți sau schimbări importante.
  2. Articole de blog. Aceste tipuri de articole sunt necesare dezvoltării afacerii tale și ar trebui scrise în conformitate cu regulile SEO și postate cu regularitate.
  3. Advertoriale. Aceste texte sunt de natură publicitară și au un scop informativ totodată.
  4. Descrieri de produse sau servicii. În cazul unui magazin online, de exemplu, fiecare produs are nevoie de o descriere unică și captivantă.

Dacă ai nevoie de servicii de content writing, poți apela la una dintre agențiile specializate în acest domeniu, cum este, de pildă, agenția SEO AdMarks.

De altfel, calitatea textelor rezidă atât în originalitatea și în stilul utilizat, cât și în talentul content writerului de a așterne pe hârtie cuvintele potrivite astfel încât să transmită publicului-țintă un mesaj pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top