Wednesday 17th April 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

sistemul sanitarSistemul medical  din România este la pământ, știm cu toții asta dar cea mai mare durere se leagă de faptul că nimeni nu face nimic, de 26 de ani nu vine nimeni să propună o soluție concretă, să vezi un spital că dă comandă de uniforme medicale online, nu le cumpără prin licitații aranjate, că se face ceva pentru a se stopa degradarea și sifonarea banului… Ei bine nu… Aceeași placă de 26 de ani. Așadar, în cele ce urmează voi trece în evidență 8 lucruri care trebuie puse la punct pentru a ridica sistemul medical din România de la genunchiul broaștei, la un nivel cât de cât acceptabil.

8 lucruri care ar trebui să se îmbunătățească la sistemul sanitar din România

  1. Să nu mai existe opțiunea „cu taxă” la facultatea de medicină. Din cauza faptului că an de an intră oameni de nota 5 la facultatea de medicină nu poate avea efect pozitiv asupra breslei.
  2. Salariul de bază al unui medic să înceapă de la 3000 de euro. Nici un medic nu va munci aici cum trebuie pe 3000 de lei cum sunt acum plătiți.
  3. Spitalele să fie dotate la nivel european cu echipamente medicale de calitate. Acum nu există aparatură, nu există echipamente. Degeaba există magazine precum Dispotrading – Magazin de echipamente de protecție dacă nu are cine să cumpere din el pentru medici.
  4. Programul de lucru să nu fie mai mult decât legal. Astăzi, există medici care muncesc aproape non stop, ca să facă față lipsei de personal.
  5. Să se elimine plicul cu bani din sistem. Șpaga trebuie eliminată, dacă medicii vor avea salarii nu vor mai avea de ce să ia bani în plic. Știu că lăcomia e mare dar totuși…
  6. Să se angajeze un număr mai mare de medici decât este necesar. Colectiv. Numai la cazul Colectiv mă gândesc. Acolo nu au existat niciodată suficienți medici și s-a văzut…
  7. Să se supravegheze foarte atent atitudinea medicului față de pacient. Nu trebuie să mai existe medici aroganți care să vorbească urât suferinzilor.
  8. Incompetenții rămași în sistem să fie concediați după un examen serios. Să se dea examen pentru medicii din sistem, pentru eliminarea celor care habar nu au să vindece oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top