Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

internet cafeAm avut o problemă cu calculatorul acasă zilele trecute și am fost nevoit să mă duc în oraș în căutarea unui internet cafe. Aveam nevoie de un calculator pentru o anumită sarcină și cum al meu era defect, am zis că este singura șansă atât timp cât nu-mi place să apelez la prieteni.

Sunt genul care se descurcă singur în momentul în care are o problemă. Da, m-am descurcat singur și de data asta, însă am constatat un lucru destul de ciudat: nu mai există nici un internet cafe în Drobeta Turnu Severin. Este destul de ciudat să vezi cum un concept cu care ai fost crescut , dintr-o dată nu mai există. În oraș erau vreo 3 internet cafe-uri de-astea, și am fost surprins să văd că s-a închis chiar și cel de lângă școală.

Cel de lângă școală era plin mai mereu pentru că acolo își găseau refugiul o grămadă de chiulangii. Evident, locul nu mai avea importanța de acum 15 ani, când copiii nu aveau nici măcar calculatoare acasă, ce să mai zic de internet?  Pe atunci, singurul calculator pe care-l puteai vedea era la aceste internet cafe-uri. Ne duceam la internet cafe cu prietenii să ne mai jucăm un Counter-Strike în rețea. Era Counter-ul 1.6, nici vorbă de CS GO… Dar cu timpul pe măsură ce internetul a evoluat, au evoluat și oamenii, de ce să se mai ducă la net când au toți net direct pe telefon? E clar că pot aborda fete și de acasă nu mai au nevoie de internet cafe. Cât despre jocuri, cred că știm cu toții care e situația…

E clar, nimeni nu mai folosește internet cafe-urile din păcate și au început să se stingă treptat din toate colțurile țării. Erau un simbol…

1 thought on “De ce au dispărut internet cafe-urile din oraș?

  1. Bibliotecile au monopolizat acest domeniu si consider ca e ok la stat decat la privat. Oricum cand existau multe private tot la stat ma duceam. De ce? Din 2 mortive: 1. La stat era subventionat de stat (0.5 lei ora apoi s-a mai scumpit putin 1 leu ora fata de 3 lei ora la privat) 2. La stat reguli strice: Nu se fuma, nu se bea, nu se facea galagie. PE SCURT INTERZISA GOLANEALA. mAI TARZIU DUPA CE AU DISPARUT INTERNETURILE PRIVATE LA STAT S-A FACUT GRATUIT accesul la net la inceput in limitta a 1 ora persoana/zi apoi o data cu inmultirea celor care au pc-uri acasa si scaderea clientilor acum e gratis si neconditionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top