Monday 29th May 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cu greu mai trec vapoarele incarcate pe la Severin, pe Dunare. Se intampla acest lucru pentru ca din cauza secetei, debitul apei a scazut, a scazut si cota. Daca vapoarele foarte incarcate se aventuraza pe aici, risca sa ramana impotmolite pe bancurile de nisip. Nu a scazut chiar asa de mult apa, insa a scazut destul de mult astfel incat sa impiedice navigarea in conditii normale.

Cu ploile din ultima vreme, circulatia a inceput cat de cat sa revina la normal desi inca nu vad acele vapoare super incarcate pe care le vedeam odata ca trec. Oricum cred ca fortau destul de mult nota si cu Dunarea incarcata dar asa e in Romania, toata lumea incearca sa care cat mai mult fara sa tina cont de nici o regula si de nici o limita.

Mai am exemplul celor care incarcau basculanetele cu 60 de tone desi ele erau admise pentru 40. Va dati seama? Sa pui cu 50% mai mult pe niste basculante care merg pe strada si care in orice moment pot pune in pericol vietile oamenilor? Daca le sare un surub, o roata? Unde se duc cele 20 de tone in plus daca nu pe ceilalti participanti la tarfic? E logic faptul ca daca suprasoliciti un mijloc de transport, o sa ai probleme pe viitor. Toti mizeaza pe faptul ca sunt masinile sunt noi si ca au relatii pe la Primarie.

Ei bine, asa si cu vapoarele astea pe care le vedeam pe la Drobeta… Incarcate pana la refuz de nu-ti venea sa crezi ca exista asa ceva. Ma mir cum au trecut pe la baraj, insa probabil acel baraj a fost conceput de romani pentru romani, asa ca a fost luat in calcul aceasta posibilitate inevitabila. Mai e putin si scapam de seceta, vin ploile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top