Nu prea scade pretul la pompa

Desi barilul de petrol a ajuns pe la 49 de dolari, de la 120 cat era in momentul in care pretul la benzina si motorina a ajuns la 6 lei, iata ca la pompa nu se vad ieftinirile. De ce nu se vad ar fii urmaotarea intrebare. O sa va explic imediat cum sta treaba in majoritatea cazurilor. E posibil sa nu fie la fel in toate beniznariile, insa in majoritatea cred ca se cam aplica…

  • In primul rand, combustibilul este un produs ceea ce inseamna ca se gestioneaza. Nu e o apa minerala ce iese din pamant si se vinde in sticla. Nu, combustibilul este un produs ceea ce inseamna ca exista stocuri. Daca patronii de peco primesc combustibil scump, e logic ca il vor vinde scump la randul lor. E posibil ca acele stocuri de combustibil scump sa nu se fii epuizat inca, motiv pentru ca benzinariile nu scad preturile.
  • In al doilea rand, e posibil ca patronii de benzinarii sa primeasca combustibil mai ieftin insa sa trag cu dintii de pret pentru profituri destul de bune. Asa facea cel la care am lucrat, cand furnizorul a inceput sa ieftineasca produsul, el a scumpit in loc sa ieftineasca, la unison cu toti patronii de statii GPL din oras. Pe sistemul de ce sa nu ne facem gogoasa de bani acum?

Toate aceste lucruri se intampla din cauza faptului ca noi, romanii, nu suntem uniti. Daca nu facem circ nu o sa avem niciodata ceea ce ne dorim pentru ca Romania nu mai e de mult tara in care sa-i pese cuiva de cetatean. Fiecare trage spuza pe turta lui si cam atat. Pretul la pompa nu o sa scada niciodata atat cat trebuie daca nu se schimba mentalitatea de halapeala a patronilor de PECO.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT