Wednesday 17th April 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

După ce am terminat liceul, pentru că nu aveam bani de facultate, m-am dus și eu ca tot tânărul să mă angajez. M-am dus pe la forțele de muncă, am luat câteva adrese și am mers să văd despre ce este vorba la o firmă de distribuție. Am ajuns să vând produse cosmetice și metalo-chimice dar m-am plictisit destul de repede în situația în care nu aveam mașină de serviciu, trebuia să iau orașul la pas, pe jos. Am plecat la altă firmă de distribuție unde am avut parte de o surpriză destul de interesantă: nu am fost plătit. Am stat vreo lună jumătate și nu am primit nici măcar un leu.

Mi-am adus aminte de chestia asta după ce ieri, am dat nas în nas cu fostul șef al acelei firme de distribuție într-un Carrefour din oraș. Evident, nu mai are acum firma, nici nu avea cum să o mențină din moment ce avea apucături de-astea de a nu plăti oamenii. Atunci, copil fiind, nu am realizat cât de grav este ce a făcut omul. Acum însă, când au trecut mai bine de 10 ani îmi dau seama cât de canalie trebuie să fii să chemi un om la muncă o lună și ceva și să nu-l plătești. Doar pentru că e tânăr și nu știe legi, nu știe care sunt drepturile sale în materie de Cod al Muncii.

Cum poți să muncești pe cineva și să nu-l plătești? Eu nu aș putea niciodată să fa chestia asta nu doar din pricina faptului că nu-mi stă în caracter, dar cred că nici nu aș trăi prea bine cu gândul că cineva mă înjură ani buni de aici înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top