Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Am rămas surprins zilele trecute atunci când am observat că TVR 1 încă mai are teletext. Și telecomanda de la TV mai are butoane pentru așa ceva deși este cumpărat anul trecut în 2017. Teletextul a fost un fel de „internet” timpuriu pentru televizoare. Aveai acces la un mediu informațional în care puteai naviga după bunul plac, în limita disponibilității. Eu unul am crezut că teletextul a dispărut în neant pe măsură ce televizoarele smart au inundat piața. Adevărul e că față de anii 90 când era mega fiță să ai TV cu teletext, tehnologia a evoluat fantastic de mult.

Nu înțeleg de ce mai investesc cei de la TVR 1 în așa ceva? probabil că acum totul este automatizat acolo și informațiile sunt preluate de pe net cumva. Sau poate există acolo cineva blocat în anii 90 care nu mai poate și nu mai vrea să renunțe la acest sistem, poate face muncă voluntară sau ceva de genul. E ciudat zic… Bine, că TVR 1 fiind din bani publici, poate că nu există nici ordine care să împingă spre performanță acolo, nu? Oricum sunt șocat să văd așa ceva, că încă mai există teletext. Poate mai este folosit de cei bătrâni pe la țară ca să se informeze despre ce mai scriu ziarele.

Voi ce credeți despre teletext? Aveți amintiri legate de acest sistem sau sunteți și voi la fel de mirați de existența lui ca și mine de altfel? Lăsați-mi un răspuns în secțiunea de comentarii, poate reușim să trezim o discuție mai mult decât nostalgică despre un concept care nu vrea să moară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top