Monday 20th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ma, voi dati bani la biserica? Ce inseamna bani pentru biserica? Pai cutia milei sau in buzunar preotului atunci cand vine cu icoana sau crucea… Eu unul nu vreau sa dau bani pentru biserica din acelasi motiv pentru care nu vreau sa dau bani nici statului roman: nu se face nimic concret cu ei pentru comunitate. Daca s-ar face cine stie ce evenimente caritabile la care biserica sa contribuie, ai mai zice. Daca biserica ar ridica cladiri pentru oamenii fara adapost ai mai zice ca ar avea nevoie de bani sa ii intretina.

Cum dai bani la stat si se fura, la fel se intampla si cu cei dati la preot sau pusi in cutia milei. Cum vad politicienii cu Audi Q7 si alte masini scumpe, vile cu x etaje, asa vad si preotii si atunci ma intreb de ce sa dau bani atata timp cat nu sunt folositi asa cum trebuie? E destul de simplu rationamentul, nu? Va dau cuvantul meu ca daca as vedea ca iese ceva frumos din biserica, un proiect, orice, as fi primul care ar sustine financiar asa ceva, insa, din pacate nu se vede nimic…

Bine, nu vreau sa insinuez ca toti preotii sunt hoti si ca isi fac vile si isi cumpara masini straine cu banii enoriasilor, insa haideti sa spunem lucrurilor pe nume… Din ce si le cumpara frate? Din salariul de 800 de lei pe luna? Sa fim seriosi… Si nu spun ca preotii nu ar trebui sa aiba masini si case… Sa aiba, nu zice nimeni, dar nu asa in bataie de joc… Rolul lor in societate este sa fie un sprijin pentru comunitate, nu sa se transforme in pasa. Bogatia apartine bisericii, nu preotilor si cred ca ar trebui sa existe o limita referitoare la ce ar trebui sa aiba un preot in materie de case si masini, nu vile si Mercedes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top