Friday 22nd September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Lucrurile handmade nu prea au cautare in Romania si spun treaba asta dupa ce am cunoscut cativa prieteni care se ocupa cu chestii de-astea: lantisoare, cercei, bratari, buchete de flori, etc. Sunt niste oameni foarte creativi pe care ii apreciez foarte mult. Bineinteles ca sunt femei, ca barbatii nu au rabdare sa faca ceva handmade de cat destul de rar si de cat daca ies foarte multi bani. Ei bine, imi pare rau ca in tara asta nu se poate trai din handmade.

De ce nu se cauta handmade? Care sunt argumentele pentru a nu cumpara?

De cele mai multe ori, cand ai ceva handmade de vanzare te lovesti de urmatoarele probleme:

  1. Oamenii spun ca este prea scump
  2. Oamenii nu inteleg obiectul cu pricina

Oamenii nu inteleg de ce preturile pentru handmande sunt putin mai mari pentru ca nu au habar cat de multa munca este sa faci ceva manual, care-ti ia poate ore bune de dat din maini si bibilit. Oamenii habar nu au ce inseamna macar handmade si din acest motiv, Romania nu este tara care sa suporte asemena curente.

Daca ti se pare mult 50 de lei pentru o bratara handmade, poate ar trebui mai intai sa iti imaginezi cum a fost facuta acea bratara, de cine si in cat timp. Poate ca omul a stat jumatate de zi sa o faca si merita poate mai mult de 50 de lei…

Am mai vazut situatii in care oamenii pur si simplu nu inteleg obiectele handmade, nu au perspectiva, nu au capacitate de a vedea intentia autorului si gandul sau transmis prin acel obiect handmade pentru ca de multe ori, handmade e o arta iar cei care se ocupa cu asa ceva sunt adevarati artisti. Cumparati handmade cu incredere si bucurati-va de produse unice pe care nu o sa le mai vedeti la nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top