Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

In lumea asta, exista doua categorii de oameni: cei carora le place sa daruiasca si milogii. Cei care daruiesc sunt raspanditi in randurile societatii in proportie de maxim 5%, milogii fiind reprezentati de restul de 95%. Exista aceasta categorie sociala, intitulata de mine drept “milogi”, obisnuita doar sa ceara, indiferent de eveniment. Unii vor sa aiba parte de ajutor, dar sa nu ajute. Vor sa aiba parte de obiecte dar sa nu munceasca pentru ele si asa mai departe, astia sunt milogii.

Din pacate, cei care daruiesc sunt prea putini ca sa iasa in evidenta. Astfel, milogii sunt cei cu care avem de-a face cel mai des. Ei sunt oamenii care cer, cer si iarasi cer. Ii vedem cel mai clar de Craciun cand au pretentia sa le iei ceva cadou ce-si doresc. Le dai cadoul, insa atat. Ei nu ti-au pregatit nimic in afara de un multumesc destul de fals exprimat. Astia sunt milogii, oamenii care nu merita niciodata nimic dar totusi primesc de toate de la toti. Daca ar exista o calificare perfecta pentru romani, milogul ar fi…

Tuturor ne place sa primim, insa exista cei 5% carora le place mai mult sa ofere. Ei sunt cei care alimenteaza cei 95% milogi. Daca nu ar exista cei 5% fraieri, nu ar exista nici cei 95% milogi zic… Nu le-ar mai da nimeni nimic si ar fi nevoiti sa isi cam cumpere. Nu i-ar mai ajuta nimeni cu nimic si ar fi nevoie sa puna mana singuri, sa lase lenea si sa inceapa sa isi cladeasca viitorul asa cum ar fi normal, fiecare pentru el. Dar, bineinteles ca nu se va intampla asa ceva, milogii vor ramane milogi si-n ziua de Paste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top