Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Radu PăltineanuMă uit pe Facebook și-l văd azi dimineață pe Radu Păltineanu. Omul este de prin Piatra Neamț din câte am înțeles și pedalează de la Nodul Americi la Sudul acestuia și când spun America mă refer la CONTINENT. Deci a plecat din Canada și trece peste tot, prin America Centrală și apoi de Sud. Din câte am văzut, era prin Venezuela de câteva zile bune. Cum să pleci frate așa la drum, cu o bicicletă și un cort? Cât curaj trebuie să ai și mai ales câtă încredere în tine?

Eu nu cred că aș putea niciodată să fac așa ceva pentru că nu aș avea curaj. Recunosc. Atunci când ceva mă depășește recunosc. Nu sunt ipocrit. Mă gândesc la Radu și-mi dau seama că e genul de om pe care chiar vreau să-l urmăresc pe Facebook. Am ce învăța de la el. Mă gândesc de multe ori la pericole, la lucrurile care se pot întâmpla pe acele drumuri. Poate să dea o mașină peste tine în mijlocul pustietății, poți să fii omorât de bețivani doar ca să se distreze, poți fi bătut, tâlhărit, violat și omorât în locuri în care nu te va căuta nimeni vreodată și așa mai departe.

Sunt curios dacă voi ați avea curaj să vă încumetați la un asemenea traseu ca Radu. Să nu mai zic de efortul de a pedala la 45 de grade Celsius ori la – 30. Mi se pare genul de pariu pe care-l faci cu tine însuți. Mi se pare că e prea mult pentru 99% dintre oameni. Eu nu cred că aș putea să pedalez niciodată în ritmul acesta, luni, ani de zile, prin toate țările din America.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top