Sunday 19th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Da, ati auzit bine. Marti Parlamentul European a votat o lege care urmeaza sa reglementeze tarifle pentru roaming in Europa. Astfel, din iunie 2017, cei care vor calatori in UE si vor fi nevoiti sa sune acasa sau in alta tara, vor fi taxati conform tarifele standar ale operatorului de telefonie mobila cu care are contract.

De exemplu, daca eu am Digi Mobil si a costa 1 cent pe minut convorbirea in tara, la fel ma va costa si daca merg in Franta si sun pe cineva din Germania. Pana in 2017 insa, UE a impus niste tarife maximale pentru operatori, aplicabile atat pentru convorbiri cat si pentru SMS sau trafic de date. Astfel avem din 2016 un maxim de 5 centi pe minut pentru convorbiri, 2 centi pentru un SMS si 5 centi pentru un megabyte de trafic consumat.

Este o veste foarte buna pentru toata lumea, pentru toti cei care muncesc inafara granitelor, pentru toti cei care calatoresc foarte mult in UE. Era nevoie de aceste standarde si o sa vedeti, cu timpul o sa dispara orice tip de tarif. Atat de mult a avansat tehnologie incat nu mai avem nevoie de comunicatii folosind satelitii de telecomunicatii. Intenetul este viitorul si comunicatiile pe viitor prin intermediul lui se vor face. Ce rost are sa mai trimiti undele in cosmos, sa astepti ca acestea sa revina, sa folosesti sateliti si asa mai departe? Cu siguranta pe viitor o sa avem parte de multe surprize in ceea ce priveste comuncaita terestra.

Mi-ar fi placut sa fie implementata aceasta lege inca de anul acesta, din 2015, insa este nevoie de putin ordine in materie de hartogaraie… Nu tot timpul putem sa impunem niste reguli la nivel de continent in doi timp si trei miscari… Asteptam cu incredere ziua in care oamenii vor putea sa comunice gratuir oriunde in lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top