Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

 

Din păcate în ziua de azi societatea românească împarte oamenii între frumos și urât. S-a ajuns la un nivel atât de avansat în ceea ce privește cultul frumosului încât dacă ai cumva bafta să te naști urât, vei fi marginalizat automat. Nu ai nici o șansă, oamenii nici nu vor avea voință să te cunoască. Se uită la tine și dacă cumva ești hidos, nici nu te bagă în seamă. Te vor lăsa acolo în lumea ta singură și ei vor purcede mai departe în lume alor frumoasă cu multe poze și selfie și multă prostie.

Nu știu încotro se va duce acest trend pentru că nu este deloc unul european, occidental. Oamenii au renunțat de ani buni la prejudecăți în occident, au încetat de mult să mai împartă oamenii între frumoși și urâți. E o altă lume de îndată ce pășești dincolo de hotare. În țări precum Germania oamenii apreciază caracterul, nu aspectul fizic, oamenii caută competență, nu funduri sau sâni. Dar na, e genul de civilizație către care nu vom avea niciodată acces pentru că nu avem mentalitate.

Mentalitatea occidentală e ceva care pe noi cel puțin ne depășește în acest moment. Noi nu putem să înțelegem ca societate cum e să renunțăm să mai judecăm după aparențe. Nu ne simțim bine dacă nu bârfim, nu ne simțim bine dacă nu arătăm cu degetul și așa mai departe. Avem o societate foarte urâtă, care alege frumosul de urât. E ceva ce nu se putea mai grav. Cred că un străin care vine din Germania și se stabilește în România înnebunește în cel mai scurt timp posibil, neputând să priceapă de ce oamenii în țara asta oamenii gândesc atât de strâmb.

1 thought on “Urât social

  1. Societatea, sau multimea de oameni din jurul tau te percep cum te percepi tu! Daca te vezi urat asa te vom vedea si noi si invers. Problema e la tine, daca nu ai un caracter puternic sau o familie care sa te invete de mic cum sa ai perceptia asupra ta atunci ghinion. Nu exista oameni urati, cel putin dupa mine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top