Cei care activează în mediul online și în mediul prestării de servicii, a comerțului în general știu ce înseamnă să tragi de cineva să-ți iei niște bani pe care-i meriți. Românii au în general mentalitatea asta de rău platnici întipărită de mici de când au fost învățați „să se descurce” de către niște părinți fără prea multă carte la activ. Da, românul se descurcă, jonglează cu niște bani care nu-i aparțin sau pe care-i datorează, cu riscul de a deveni un rău platnic. Lui oricum nu-i pasă, interesul lui este mereu cel mai important element din această ecuație.
Mi s-a întâmplat și mie de câteva ori să scriu niște articole pentru anumiți oameni, apoi să mă rog de ei să-mi dea banii pe ce-am muncit. Ba că joi, ba că vineri, ba că marți, tot așa primeam răspunsuri. Oamenii aveau bani dar preferau să-i folosească într-un mod care să le aducă mai multe avantaje, nu să mi-i dea mie, pleavă, care oricum nu mai contam pentru ei din moment ce s-a încheiat colaborarea. E foarte dificil să găsești în jurul tău prea mulți colaboratori serioși, pentru care să știi că tragi cu un scop, cu un rost. De ce nu le-am luat banii înainte? Sunt sigur că o să mă întrebați.
Păi în principiu nu sunt genul de om care să ceară așa. Adică plata la mine se face la final după ce toată lumea este mulțumită. Așa mi se pare mie cel mai corect. Prefer să fiu un om corect chiar dacă acțiunile corecte nu sunt mai niciodată în avantajul meu.