Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Am mai discutat noi despre spitalele din România dar nu cred că am abordat subiectul de mai jos. Că de multe ori mi-am pus întrebarea de ce spitalele sunt cum sunt și de ce se moare pe acolo. Păi cred că pe lângă faptul că statul așa și pe dincolo, că mereu e statul de vină și știm alta, cred că de vină mai sunt și oamenii. Să ne gândim puțin la un lucru destul de simplu și adevărat: câți dintre medicii care intră la fără plată la facultatea de medicină rămân în țară după studii?

Păi nu rămân, se duc în străinătate. Acum, vine întrebarea mea destul de logică… Cum să nu existe haos în spitale când statul plătește școlarizarea unora care nu rămân în țară după? În țară rămân toți incompetenții care intră cu 5 la bac la cu plată. Că interesul facultăților e să ia și bani, nu doar să scoată ași. Așii se duc la export după ce fac școală gratis în România și haosul din spitale este adus de incompetenții care intră cu 5 la medicină… Cred că e destul de logic, nu?

Păi măi fraților, dacă statul plătește studiile unora, nu ar fi normal să aibă și de câștigat? Știu că este poate singurul caz în care iau apărarea statului, urăsc tot ce se ține de el, dar acuma pe bune… Cei care au facultate gratis de la stat ar trebui ținuți cu contract pe 10 ani  după terminarea studiilor, nu? Cum se face pe la M.A.I. Cei care nu doresc să rămână în țară după terminarea studiilor să facă facultatea prin Anglia, să fie nevoiși să-ți vândă casele pentru 3 ani de studii la Londra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top