Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Nu am înțeles niciodată rușinea de a fi moldovean. Sunt unii care atunci când sunt întrebați de unde sunt, sar repede și spun că ei sunt din Bucovina. Și noi care auzim această afirmație stăm puțin pe gânduri, crezând că a mai apărut o regiune oficială în România. După câteva secunde ne dezmeticim și ne dăm seama că tot despre Moldova este vorba. Probabil dacă nu ar avea accentul acela hazliu nu ne-am da seama niciodată pe unde vine Bucovina asta.

Dar de ce să-ți fie rușine cu Moldova? E o zonă a țării care a dat României foarte mulți oameni de valoare. Oamenii ar trebui să se mândrească cu asta, nu să le fie rușine. Într-adevăr, se fac foarte multe glume răutăcioase despre moldoveni în România, că beau, că-și bat nevestele, că se bat între ei și tot așa. Poate din cauza asta unii preferă să spună că ei sunt din Bucovina. Bucovina este o regiune a Moldovei oarecum foarte plină de istorie și foarte turistică.

Bucovine a fost promovată în materie de turism mai ales prin prisma mănăstirilor, este un loc minunat de pelerinaj alături de familie, în cazul în care prinzi o minivacanță precum cea a bugetarilor, care începând cu 1 mai au liber până pe 6 sau 7 mai, după ce trece Paștele. În 7 zile să tot ai timp să vizitezi ce-i de vizitat acolo. Eu de exemplu sunt din Oltenia dar niciodată nu mi-a fost rușine cu chestia asta. Nu este nici ceva de fală dar nu aș încerca să denaturez adevărul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top