Există foarte multe discuții pe tema bradului de Crăciun, dacă acesta ar trebui să fie natural sau am putea să utilizăm și unul artificial. România este o țară creștină, o țară care încă ține la tradiții iar din acest motiv, zicala „Nu-i Crăciun până nu miroase a brad în casă” are încă foarte multă valoare în societate. Din păcate, tradițiile mai trebuie adaptate din când în când, mai trebuie aduse în prezent iar în prezent, există o mare problemă cu defrișările ilegale, există o altă mare problemă cu poluarea, există o altă mare problemă cu schimbările climatice, iar toate acestea ne împing de la spate să credem că nu ar fi o problemă foarte mare, tradiția nu ar suferi o mutație exagerată dacă s-ar merge pe un brad de Crăciun artificial. Este suficient loc pentru adaptarea tradițiilor la cerințele societății moderne.
Un brad artificial nu înseamnă mai puțin Crăciun, cea mai mare sărbătoare a creștinătății este una spirituală
Crăciunul ca și eveniment, nu stă niciodată agățat de un simplu obiect. Crăciunul se referă în principal la ideea de reuniune, la ideea de a sărbători nașterea Domnului alături de familie și de cei dragi. Dacă ai văzut brazi artificiali ieftini pe BraziCraciun.net, și cumperi de acolo nu înseamnă că nu te vei mai bucura de această sărbătoare. Înseamnă că ești în trend cu Occidentul, cu țările civilizate care au renunțat demult să mai folosească brazi naturali pentru Crăciun. Conform statisticilor, majoritatea brazilor folosiți pentru sărbătoarea Crăciunului în Occident sunt din plastic. În străinătate, respectiv în Europa Occidentală și chiar peste ocean în SUA și Canada, oamenii țin foarte mult la conceptul numit ecologie și la ideea de economie circulară, economie care se bazează pe cât mai puțină generare de deșeuri.
Bradul de Crăciun artificial reprezintă o investiție foarte bună pe termen lung din toate punctele de vedere
Adevărul este că un brad artificial de Crăciun te poate ține 15-20 de ani lejer dacă ai grijă de el. Plasticul nu se degradează în timp și este și suficient de puternic pentru a face față pisicilor. O persoană care folosește un brad artificial de Crăciun timp de 10 ani reușește să salveze 10 brăduți naturali care chiar dacă sunt crescuți în ferme specializate, după Crăciun ajung inevitabil la gunoi. Ne aducem cu toții aminte de celebrele imagini cu brazi de Crăciun în București, aruncați pe fieunde după ce cea mai mare sărbătoare a creștinătății s-a încheiat. Acele imagini sunt dezolante și într-un fel pline de tristețe. Dacă există ocazia de a salva bradul de Crăciun, de ce să nu o faci? Dacă dorești să afli mai multe despre avantajele unui brad de Crăciun artificial, poți accesa un blog despre Crăciun, la momentul potrivit.
Tu ce fel de brad folosești de Crăciun? Cumperi mereu unul natural sau ai cumpărat deja un brad artificial?
Multumesc mult pentru link 😀
Foarte bun site-ul, like 😉
Draguti brazii, multumesc pentru recomandare!
Content de nota 10 🙂