Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

litoralul românesc

Este ultima perioadă în care puteți face rost de bilete pentru litoralul românesc. Finalul lunii iulie are de gând să dezlănțuie iadul hotelier, al locurilor de cazare epuizate mai bine zis. Sunt ultimele zile în care puteți găsi oferte cazare hoteluri Mamaia TuiTravel, după săptămâna ce vine începe perioada concediilor în adevăratul sens al cuvântului. Știm cu toții că toată lumea își ia concediu în luna august. E perioada mai lejeră pentru majoritatea și Mamaia este evident destinația No. 1.

De ce toată lumea dă năvală la Mamaia? Ei bine, acea stațiune are o istorie aparte și este cea mai dezvoltată dintre toate. Acolo este celebrul Sat de Vacanță, acolo este celebrul Aqua Magic, acolo este celebra Telegondolă din care poți vedea și fotografia întreg litoralul românesc. De asemenea pentru pasionații de mare mai există Insula Ovidiu, proțăpită parcă strategic în mijlocul lacului Siutghiol, insulă despre care circulă foarte multe legende și povești.

În plus, Mamaia este destul de aproape și de Delfinariul din Constanța, inaugurat pe vremea lui Ceaușescu, respectiv 1972.  Acest delfinariu, alături de Planetariu, alcătuiesc împreună Micro rezervația din Constanta. Da, Planetariul are legătură cu planetele de pe cer în cazul în care nu știți ce înseamnă, și a fost construit în 1969, anul primei aselenizări. Oricum cei care vă duceți la mare vă duceți cu mașina personală, așa că nu va fi o problemă să mergeți să vizitați Constanța. Între cele două capete ale litoralului nu cred că sunt mai mult de 60 de kilometri. Într-o oră îl parcurgi pe tot.

Așadar, ultima strigare pentru cei care doresc să se bucure de litoralul românesc în această vacanță de vară. Ploile nu ne dau bătăi de cap, canicula nu prea ne deranjează așa că mi se pare un moment perfect pentru cei care doresc măcar o săptămână de relaxare pe plajele din România. Începând de pe data de 1 august, gradul de ocupare al hotelurilor va atinge 100% și va fi destul de dificil să mai faceți rost de ceva cazare. E posibil să mai găsiți la oportuniști câte ceva dar nu recomand, prețurile vor fi pe măsură și nu cred că Mamaia se compară cu Dubaiul…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top