Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ma uitam la copiii din ziua de azi, cei care trec inspre case dupa ce ies de la scoala. Cei de clasa a 5-a pana la clasa a 8-a. Nu i-am auzit niciodata discutand despre un sport, despre o competitie si intamplarea face sa trec pe langa ei la aceeasi ora in fiecare zi. Discuta mereu despre jocuri pe calculator gen League of Legends, despre Facebook-ul unei colege desi abia daca le-au crescut si lor 3 fire negre undeva, discuta despre telefoane mobile si asa mai departe.

Eu cand eram mic eram implicat in foarte multe activitati sportive. Cred ca asa era moda anilor 90. Daca nu voiai sa te plictisesti pe-acasa trebuia sa iti gasesti ceva de lucru. Atunci nu erau calculatoare si smartphone-uri. Tin minte ca jucam orice, de la fotbal in fata blocului pana la tenis de masa, baseball chiar, diverse jocuri ce trebuiau jucate in prezenta oamenilor, nu a virtualului si asa mai departe. Unii dintre noi chiar duceau la nivel de profesionist sporturile pe care le practicau, fotbal, tenis, inot…

Eu unul m-am lipit mai crunt de fotbal, a fost sportul care m-a prins mai bine si cred ca societatea actuala s-a indepartat destul de mult de ideea asta a practicarii sportului. E valabil si pentru cei mici si pentru cei mari, insa cei mici sunt cei mai afectati de lipsa sportului din viata lor pentru ca sunt in crestere si au nevoie de o crestere sanatoasa. Cu atata fast food in jur, cred ca ar trebuie sa aiba mai multa grija de ei si sa practice un sport, doua , trei, in loc sa stea toata ziua la PC sau pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top