Monday 2nd October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Imi aduc aminte de taberele in care mergeam cand eram copil si erau destul de simple, nu existau tabere bazate pe educatie atunci. Anii 90 erau destul de cenusii pentru ca nu erau bani. Toti eram saraci si inceracam sa ne bucuram de putin cum puteam si noi. Faceam excursii simple si culmea, le adoram. Astazi, copiii au ocazia sa mearga in tabere care mai de care mai sofisticate si mai inclinate spre invatatura.

Taberele axate pe carte sunt o solutie destul de buna pentru ca obisnuiesc copiii inca de mici cu ideea ca trebuie sa invete mereu. Cea mai utila tabara pe care am gasit-o eu pe internet in aceasata perioada este o tabara engleza in care as trimite copiii fara sa stau pe ganduri. Lumba engleza o sa fie viitorul lor, viitorul nostru al tuturor. Nu e de ajuns sa stii sa vorbesti corect romaneste, trebuie sa cunosti si o limba de circulatie internationala.

Limba engleza a fost intotdeauna cea mai vorbita limba de pe planeta, istoria a condus lucrurile in aceasta directie, nu a fost o directie impusa. Daca pe vremea lui Ceausescu in Romania se miza pe franceza, astazi exista libertate si fiecare poate sa invete ce limba vrea, chiar si chineza daca-l tine rabdarea si pasiunea.

Ideea de tabara s-a schimbat destul de mult in ziua de azi. Se merge foarte mult pe ideea de educatie dar in acelasi timp, distractia nu lipseste. Copiii nu se simt niciodata ca la scoala intr-o tabara bazata pe ducatie. Ei invata acolo lucruri practice, este o educatie aplicata. Stim cu totii faptul ca cei mici nu prea agreeaza scoala iar o tabara in care s-ar simti din nou la scoala nu ar functiona niciodata, nu?

De ce copii nu mai agreeaza scoala, este o intrebare la care putem rapsunde fara mari batai de cap: este plictisitoare, se bazeaza pe toceala, pe invatarea unor materii multe pe care copiii nu le doresc. Din pcate sistemul de invatamant romanesc se bazeaza tot pe vechile reguli comuniste. Am vrea si noi un model european de predare la clasa, nu toceala, toceala si materii bagate pe gat.

Ei bine, o tabara de vara este solutia perfecta prin care cei mici ia contact cu modelul occidental de predare, model ce nu pune atata presiune pe copil si il ajuta sa inteleaga materia, nu il obliga la nimic, nici la tocit nici la teme pentru acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top