Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Mă, frate, voi v-ați întrebat vreodată de ce Dumnezeului există ouă vopsite galben, albastru, verde de Paște? Dă-o-n Doamne iartă-mă de tradiție. Așa scrie la Biblie? Să vopsim ouăle verde? Sângele lui Iisus era verde? Păi ce? A mâncat iarbă o viață întreagă?

Cred că nici așa nu ajungea să aibă sângele verde. Terminați mă cu prosteala asta de Paște, că pe măsură ce înaintăm ca societate tot mai multe tradiții alterate apar de Paște sau de Crăciun. Cum să vopsești mă ouăle albastre? WTF?

A, păi stai că dacă e să discutăm despre tradiții alterate de Paște, mai am câteva chestii de subliniat. De exemplu, sunt curios de ce se dă muzica la tare – manele sau populară – și se chiuie ca la Revelion.

În țara asta oare mai există o sărbătoare care să nu se transforme într-o bețivăneală cruntă și o petrecere ca de Revelion? Sunt foarte curios… Manele la maxim + tropăit de 3 ori pe an: de Crăciun, de Revelion, de Paște. Toate sărbătorile importante au devenit motiv de bețivănie…

Și cum vine, mă, aia cu masa bogată? Parcă era de Crăciun, acum și de Paște vezi pe la hipermarketuri aceleași coșuri arhipline, salvările răsună din toate colțurile orașului în a doua zi de Paște, când cei cu burțile sparte de atâta lăcomie îți caută alinarea medicamentoasă.

 

Ce bă? Nu ați mai văzut mâncare sau ce se întâmplă? Chiar așa am ajuns o națiune de halapi lacomi, capabili să moară înecați cu o bucată de pită, doar doar să nu ajungă la gunoi și să simbolizeze  banul dat de pomană? Încotro? Întreb și eu… Încotro cu tradițiile astea prostești?

1 thought on “Tradițiile alterate de Paște și ouă vopsite galben, albastru, verde

  1. Traditiile se schimba de la an la an, se ajusteaza dupa placerile fiecaruia. Legat de nebunia din preajma sarbatorilor, manele, marketuri pline, suntem estici, asta stim sa facem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top