Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

În momentul în care mi-am deschis și eu firmă, m-am gândit în prostia mea de atunci să mă duc să cer bani de la stat, ca să mă dezvolt. Am vrut să văd ce proiecte se pot face cu fonduri nerambursabile de la stat și am fost foarte surprins dar nu într-un mod pozitiv. Am ajuns repede la concluzia că toate proiectele cu fonduri nerambursabile de la stat sunt de-o idioțenie și de-o cretinitate specifică acestei țări și am să vă explic în cele ce urmează despre ce e vorba.

Pe atunci, nu știu dacă mai este și acu valabil proiectul, statul cică-ți dădea 20.000 de euro pentru diverse investiții, bani nerambursabili, fără să-i mai dai înapoi. Am zis ok, sună bine… Asta până să încep să mă interesez de condițiile pentru acordarea acestui ajutor. Deci fiți atenți fraților, țineți-vă bine… Ca să pot lua cei 20.000, trebuia să fac dovada că am eu puși de-o parte alți 10.000 pe care să fiu nevoit să-i investesc în acel business. Păi morții mă-sii coaie, dacă aveam 10.000 de investit mă descurcam cu ei, nu mai aveam nevoie de alți 20.000 de la stat. Care-i logica aici?

Apoi, altă condiție cretină, să investesc 50% din profit în anul următor în acel business, deci să nu pot să scot bani din firmă decât jumătate din cât produc. Cu alte cuvinte să iau doar jumătate, restul să-i las acolo pentru fabrica de bani a statului român, că practic firmele astea mici sunt cele care țin țara în picioare, nu multinaționalele ce-și duc profiturile neimpozabile dincolo de granițe. Ultima condiție care apus de altfel și capac,  a fost angajarea a 2 oameni pe care să-i țin în firmă cel puțin 3 ani. Ha ha, ha ha ha… Să ții 3 oameni în firmă, în România unde e greu să găsești oameni care să dorească să muncească, d’apăi să-i ții 3 ani… Hai că am râs și de data asta…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top