Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

2016-10-19-17-18-05Am văzut mai devreme o postare pe Facebook dintr-un cartier nou construit din Drobeta Turnu Severin. Ceva oameni se mirau că este gunoi pe stradă și foarte mult aruncat în jurul tomberoanelor. Păi măi fraților, stați un pic. Există două lucruri cu care eu unul nu sunt de acord, după cum urmează:

  1. Acel gunoi a fost făcut acolo de cine anume mai precis? Au venit oameni din alte cartiere și au aruncat acolo gunoiul special? Eu nu cred. Tot cei care locuiesc în acea zonă au făcut mizeria. De ce se miră acum? Cel mai cretin lucru posibil: să faci gunoi apoi să te miri că-i gunoi.
  2. Acel gunoi nu este ridicat de nimeni, toți cei care trec prin zonă înjură Primarul, firma de salubritate, pe cei care aruncă gunoiul dar nu pune nici unul mâna să-l strângă. E ca și cum ar avea un rahat în mijlocul casei și ar prefera să-și astupe nasul cu un cârlig de rufe, pe principiul „nu-i al meu, nu mă ating de el”…

Păi măi fraților, să așteptați voi să vină să strângă gunoiul cei care l-au făcut, că veți aștepta mult și bine. Dacă oamenii cu pricina aveau ceva bun simț în ei, nu făceau mizerie din prima, ar fi pus totul la tomberon așa cum se face într-o țară civilizată și nu ar fi avut nimeni probleme.

Evident, atunci când locuiești într-o țară de oameni cretini, toată lumea face gunoi pe stradă, apoi ne mirăm că este murdar și că practic suntem niște porci. Nu-i așa… Dacă avem pretenție să trăim într-o țară curată, să facem bine să nu o mai murdărim, zic… Sau dacă vedem că e murdară, să punem mâna să facem curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top