Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Constat din nefericire ca nu se mai gasesc alimente de calitate. Prin toate magazinele gasim fructe si legume din ce in ce mai plastice si mai colorate dar fara nici un gust. Cati dintre noi nu ne dorim sa gustam din fructele zemoase si aromate de alta data sau din legumele carnoase si pline de savoare .

Foarte multi asa este si ne dorim sa revenim la obiceiurile bunicilor nostri in a cultiva legume si fructe sanatose.Multi viseaza si putini actioneaza. Din fericire am avut norocul sa cunosc o familie tanara ce au lasat visatul la o parte si au decis sa se apuce de treaba. Primul an au cultivat doar pentru ei , familiarizandu-se cu pamantul si munca lui.

Rezultatele muncii lor au fost incurajatoare si binenteles gustoase ,au decis ca in anul urmator sa apeleze la ajutor profesionist si sa se apuce serios de treaba pentru a bucura si pe altii cu fructe si legume de calitate urmand ca asta sa devina mica lor afacere de familie .

Inceputul a fost putin mai greu ,dar au luat-o cu incetul din toamna ca orice om gospodar prin a-si curata terenurile pe care le aveau deja pentru a cultiva legumele si au curatat mica livada pe care o detineau dar care nu prea dadea roade .

Au avut nevoie de unelte profesionale pentru a amenaja terenurile asa cum trebuia pentru ca de asta depindea in mare parte reusita muncii lor, primul pas a fost sa monteze o instalatie de irigare pe teren fara de care nu se poate , le-a trebuit o motosapa pentru a-si amenaja terenul pentru insamantare,apoi a urmat insamantarea terenurilor cu seminte de calitate si ingrijirea pentru a culege si roadele muncii lor.

Mica livada ce o detineau a inceput sa dea primele roade find ingrijita corespunzator si sfatuiti de o echipa buna nici legumele nu s-au lasat mult asteptate incepand incet incet le fie rasplatit efortul .Au avut norocul sa gaseasca o echipa profesionista ce aveau cam toate sculele si echipamentele necesare pentru a-si incepe mica afacere pe www.hortifarm.ro recomandata de alt mic pofticios de legume si fructe sanatoase si devenit mic fermier.

Asadar costat cu placere ca in curand voi manca fructe si legume gustoase si sanatoase.Tinerii nostri redescopera incet munca la tara si foloasele ei dar cu ajutorul utilajelor moderne si profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top