Tigarile te calmeaza sau te saracesc?

Foarte multi romani au o problema cu fumatul. Nu pot sa se lase desi ei afirma au facut eforturi sustinute in acest demers. Sunt de parere ca tine de ambitie si de caracterul fiecaruia. Oamenii slabi nu or sa reusasca niciodata sa se lase de fumat sau sa faca orice altceva in viata. Daca vrei cu adevarat te lasi, daca esti slab si zici ca nu poti, probabil vei fuma pana la adanci batraneti.

Problema cu fumatul pe care o vad eu este putin diferita pentru ca ma gandesc la partea financiara. Adica frate, un pachet de tigari este undeva la 15 lei… Salariul minim pe economie pe care lucra jumatate din populatia activa a tarii, este undeva la 800 de lei. Daca esti fumator, poti sa te intinzi la un pachet pe zi de voie si cunosc oameni care fumeaza si 3 pachete, de multe ori ma intreb cum mai au timp sa respire, insa in fine, nu e treaba mea.

Mi se pare de-a dreptul prostesc sa dai 450 de lei pe luna pe tigari atat timp cat lucrezi pe minim… Ok, poate ca in timpul liber mai ai si alte activitati din care mai scoti cevabani, dar nu e totusi pacat? Fumatul mi se pare activitatea care nu iti aduce nici un beneficiu. Multi spun ca cica te relaxeaza si te calmeaza, iti ia stresul si alte bullshit-uri de-astea… Raman la parerea mea, oamenii puternici pot sa se controleze si fara tigari. Nu au nevoie de adjuvante ca sa scape de stres. Probabil ca acesti oameni nu o sa ii vedeti niciodata dand o tura de padure, alergand, cu bicicleta si asa mai departe. Sunt oameni slabi care si-au gasit refugiul in 15 lei pe zi… Evident, nu toata lumea este asa, nu zic faptul ca toti fumatorii sunt oameni slabi, insa majoritatea celor care spun ca “nu ma pot lasa” clar sunt…

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT