Wednesday 17th April 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

imprimantăCe nu face românul când e vorba de un ban în plus? Știm cu toții că în toată lumea, cartușele de imprimante, fie ele cerneală sau toner sunt simple consumabile. Când se termină, se scot frumos, se aruncă, se cumpără alte cartușe noi și cam atât. Ei bine, în România nu-i așa din cauza faptului că prețurile pentru aceste cartușe sunt ridicol de mari. La noi se merge pe încărcări și reîncărcări de cartușe, e o practică mult mai ieftină și mai eficientă.

Păi acum, s-o luăm logic, în țara în care salariul minim pe economie este 777 lei bani în mână, în țara în care o imprimantă cu cerneală costă 170 de lei și cele două cartușe negru + color costă 140 de lei, de ce să nu încarci cartușele dacă se poate? Eu de exemplu am avut imprimante HP cu care m-am înțeles super bine din punctul acesta de vedere al reîncărcării cartușelor. Încărcam un cartuș de vreo 10 ori până să se usuce buretele din interior, așa că făceam o economie destul de mare un cartuș nou m-ar fi costat 50 de lei cel negru zic…

Care sunt avantajele reîncărcării cartușelor cu cerneală sau toner

  1. Costurile de exploatare ale imprimantei scad considerabil. După cum spuneam mai sus, 10 cartușe cu cerneală pot să coste 50 de lei, pe când reumplerea lor te duce sub un sfert din această sumă, mult mai convenabil.
  2. Nu-ți bați capul cu modelul cartușului. Cei care au avut nevoie de un cartuș nou după 1 an de la achiziția imprimantei au avut surpriza să vadă că se găsește foarte greu în magazin. În plus, cei care chiar nu se pricep nu vor reuși niciodată să cumpere un cartuș nou.

Care sunt dezavantajele reîncărcării cartușelor cu cerneală sau toner

Dezavantaje nu sunt, de fapt, singurul dezavantaj pe care îl iau eu în calcul este faptul că nu vei putea reîncărca cu cerneală sau toner același cartuș la infinit. Din cauza uzurii, cartușul se va defecta iremediabil și tot la unul nou vei ajunge. Oricum, vei scăpa de o cheltuială destul de mare dacă îl reîncarci măcar de 2-3 ori, nu de 10. La cele pe cerneală mă refer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top