Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ieri cand sa intru in masina, intra daca poti. M-a izbit un val de caldura de parca am fi fost in toiul verii. Canicula in toata regula, termometrul de bord indica 36 de grade dar tineti cont de faptul ca acesta este in exterior, deci in masina sunt peste 45 din cauza climatului. Suntem totusi trecuti de jumatatea lunii septembrie si avem inca parte de canicula? Nu credeam ca o sa mai apuc vreodata sa mai simt acea caldura infernala care nu imi dadea voie nici macar sa pun mana pe volan. Atat de tare ardea volanul.

Cred ca s-a intors vremea cu fundul in sus si noi suntem singurii vinovati. Desi industria si tehnologia au evoluat destul de mullt in ultimii ani, se pare ca exista si un efect advers. Ne-am batut joc de clima si acum resimtitm efectele adevrese. Asta iarna am avut -20 de garde Celsius in noaptea de Revelion, asta vara am avut saptamani intregi cu 37 – 38 de grade Celsius care ne-au facut viata un calvar. Ne-am saturat cu totii de arsita si de temperaturi care abia te lasa sa respiri, care abia te lasa sa adormi noaptea.

Anul acesta ne-a fost greu vara pentru ca disconfortul termic a fost foarte accentuat. Caldura a inceput sa fie inmagazinata de betoane (dezavantajul orasului) si astfel temperatura nu mai scadea noaptea, nu mai avea cum din moment ce betoanele emanau inca… Astfel ajungeam sa fie 30 de garde la ora 22 si din pacate vreo 25 -26 pe la ora 6 dimineata. Apoi cand venea ora 10 din nou aveam 30 de grade. Canicula asta pe termen lung te termina psihic si te face sa iti doresti sa nu mai stai la bloc niciodata.

 

2015-09-18 16.59.56

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top