Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

alergiDin păcate România nu mai este de mult țara în care normalitatea să fie la putere. Aici dacă faci lucruri normale ești văzut drept un ciudat și drept exemplu puteți lua:

  • Pe cei care nu fumează – sunt marginalizați de anturaj
  • Pe cei care nu bea – vorba lui Ilie Moromete „El nu servește dimineață, are studii!”
  • Cei care fac sport – considerați nebuni sau proști

Prima dată îți pui întrebarea de ce gândesc oamenii atât de defect. De ce cel care aleargă este văzut drept un fraier, un prost, un tâmpit, un nebun. Explicația este destul de logică, cel care aleargă este aruncat într-un derizoriu total de cei care sunt leneși, care nu ar merge pe jos nici măcar până la pâine și care nu ar alerga nici dacă ar fi urmăriți de urs.

Lenea și sportul nu fac casă bună, mai ales atunci când ai peste 120 de kilograme și scoți pe fund zilnic 20 de kilograme de rahat. Nu ați observat că cei mai mulți care fac mișto de sportivi sunt tocmai butoaiele cu rahat? Acei oameni care nu se pot apleca să ridice un cui de jos din cauza burții care se revarsă peste picioarele lor asemenea Dunării? De la leneși nu ai la ce să te aștepți.

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă întâlnesc pe la pădure cu diverse cunoștințe și să fie destul de mirate că alerg pe acolo. Mulți au aceeași replică penibilă și deloc inteligentă „Păi ce-ai de alergi? Te-ai tâmpit la cap?”… Cam asta este percepția generală a românilor despre sport, mișcare, sănătate. Lenea este la putere în țara asta și cred că este cauza principală a sărăciei. Dacă oamenii se duc la muncă așa cum se duc să alerge, e clar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top