Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Discutam ieri cu cineva despre guvernul care face sau nu face treabă în România și am rămas oarecum uimit de niște idei pe care le au cei mai învârstă referitor la modul de a conduce o țară. Cineva îmi spunea ieri că cei de la PSD ar vrea să facă treabă, dar nu sunt lăsați de opoziție care scoate oameni în stradă sau sunt chemați pe la DNA, chestii de-astea puerile. Întrebarea mea a fost foarte clar: cu ce pistol intră opoziția la Guvern și nu lasă oamenii să facă treabă? Cum adică nu-i lasă cineva să guverneze? Îi împiedică cu un AK47 să semneze legi sau care e treaba?

Observ că românii, cel puțin ăștia mai în vârstă care susțin cu tărie partidul aflat la guvernare, s-au obișnuit să bârfească la greu, să stea toată ziua cu ochii în televizoare și să comenteze, să înjure pe X și pe Y și să caute scuze puerile pentru un partid pe care-l simpatizează fără să fie în stare să indice un motiv concret pentru această simpatie. Cred că de-asta țara asta merge cum merge, pentru că românii bârfesc mult, înjură mult pe X sau pe Y dar pe la vot nu prea trec. Prezența la vot în ultimii ani a fost sub orice critică. Cum să meargă țara la mai bine dacă oamenii preferă să bârfească și să înjure în loc să ia efectiv decizii. Nu așa se schimbă fraților lucrurile, nu cu simpatii pentru niște oameni care nu au făcut nimic, nu cu absență la vot, nu cu bârfă sau înjurături.

Și nu înțeleg de ce ăștia mai bătrâni susțin guvernul actual care cică a făcut și a dres, că cică există creștere economică, etc. Eu unul nu simt la buzunar nicio creștere, din contră, când mă uit cât a crescut benzina și motorina, sau Euro, mă cam arde buzunarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top