Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Talentul este ceva cu care te nasti. Unii spun ca ar fi vorba despre un dar divin, insa cu totii suntem personalizati intr-un mod sau altul inca dinainte de a ne naste. Unii ne pricepem la desenat, altii canta bine si asa mai departe. Cu totii avem un talent sau o inclinatie, cum vreti sa ii ziceti si pe masura ce evoluam ca indivizi incepem sa o perfectionam si sa o punem in valoare. Ajungem la varsta maturitatii si incepem sa ne castigam painea punandu-ne in valoare talentele.

Exista si anti-talente?

De obicei, daca cineva se pricepe la desenat o sa fie anti-talent la cantat si invers. Nu prea poti sa le ai pe toate, nu prea poti sa ai inclinatii inspre tot ce inseamna arta. Rar de tot gasesti cate o persoana care sa se priceapa si la cantat si la dansat si la desenat. Exista artisti in adevaratul sens al cuvantului care au fost inzestrati cu ceva material genetic superior si astfel reusesc sa faca fata mai multor provocari. Exista asadar si multe antitalente. Din pacate, oamenii accepta cam greu ideea ca nu sunt priceputi la anumite lucruri.

Sa luam de exemplu scrisul. Unii se pricep la scris, au idei, au viziune. Vin altii care habar nu au sa scrie dar au impresia ca din moment ce eu sunt in stare, ei de ce nu ar fi? Ei bine, daca le spui ca nu le au cu scrisul se supara si nu te mai baga in seama. La fel ca idiotii de la XFactor care sunt mai afoni de cat surzii si se supara ca tiganul pe sat cand primesc 3 de nu. Aceeasi situatie vad… Repet, nu putem sa ne pricepem la toate mai ales cand avem de-a face cu arta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top