Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cum am ajuns la această concluzie? Pur și simplu m-am uitat la câți bani se duc la stat lunar din salariul unui angajat. Avem de exemplu imaginea de mai jos. Să zicem că cineva, printr-o minune Dumnezeiască, ar vrea să plătească în România salarii ca-n occident. Să dea de exemplu 2000 de euro/lună salariu net, bani în mână. Asta înseamnă undeva la 9300 RON. Păi fiți atenți ce scrie mare jos, „Pentru a ca salariatul sa fie plătit cu 9360 RON net, angajatorul cheltuiește 16360 RON.”

Poftim? Cum adică „Statul colectează la bugetele de stat în total 7000 RON”? Deci eu dacă vreau să plătesc pe cineva cu 2000 de euro pe lună mai trebuie să plătesc unui angajat imaginar (statul român) aproape încă atât. Păi fraților în ritmul ăsta niciodată nu or să existe salarii mari în țara asta. Niciun patron nu o să fie de acord chiar dacă face bani, să-i arunce așa pe apa sâmbetei. Sunt convins că există și țări în care nivelul de taxare este mai mare decât cel din România dar nivelul de trai nu e așa de scăzut. Dacă mă întrebați pe mine, aceasta este rețeta de încurajare a muncii la negru.

E strigător la cer fraților, mie unul mi se pare halucinant. Cum să dai mă la stat jumătate din munca ta? Ce mama dracului face statul pentru tine de banii ăștia? Că străzi asfaltate nu sunt, autostrăzi nu sunt, la spital dacă te duci cumperi tot, etc. 4000 de lei din cei 16000 ai brutului se duc la CAS (pensii), 1600 de lei LUNAR se duc către sănătate. Și tu când te duci la spital cumperi până și seringă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top