Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Se întâmplă de multe ori să trec prin oraș și să văd astfel de imagini. Nu știu de ce, dar numărul mașinilor parcate „ca un bou” de prin oraș sunt BMW. Oare oamenii care dețin aceste mașini învață lucruri speciale în școala de șoferi? Sau ce naiba se întâmplă că la cum își lasă mașinile, oamenii ăștia par să fi ieșit mai de grabă dintr-o școală ajutătoare, nu dintr-una de șoferi. Cum să lași mă așa mașina, perfect încadrată pe trecerea de pietoni? Băi dar parcă a măsurat-o cu șublerul să se încadreze cu toate roțile pe trecere, să nu mai rămână loc pentru nimeni acolo.

A cui e vina? A poliției rutiere. Dacă Poliția nu își face treaba, cetățenii își iau nasul la purtare și fiecare ajunge să facă ce vrea. Doar nu-i sancționează nimeni. Chiar aseară m-am pus pe o bancă într-un parc și pe strada din față era un echipaj de Poliție Rutieră. După ce au stat jumătate de ceas în mașina de serviciu hlizindu-se la poze de pe Facebook, au ieșit cei doi polițiști ca să supravegheze și ei traficul. Evident, pe cei doi copii care mergeau cu bicicletele pe trotuare, călare pe trecere și fără veste reflectorizante la lăsarea serii nu i-au văzut.

Poate dacă dădeau peste ei cu bicicletele ar fi reacționat. Așa, nu. Cei doi polițiști hliziți nu au sancționat nici pe șoferul care a urcat într-o mașină alăturată aruncând pe stradă o doză goală de ceva. Nu am văzut ce fel de doză era, dar dacă eu am auzit-o rostogolindu-se pe caldarâm, și polițiștii au auzit-o. Evident, nu au luat măsuri. Poate dacă le dădea omul cu doza goală peste băști, atunci ar fi tresărit probabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top