Sfaturi pentru implementarea unei strategii de Social Media impecabile

Social Media reprezinta mai mult decat postarile pe Facebook care strang aprecierile cunoscutilor, precum selfie-urile sau, mai nou, live-urile. Partea de Social Media nu este folosita doar de tinerii care doresc sa devina populari. Pana si firmele mari au inceput sa implementeze adevarate strategii in acest mediu virtual. Scopul final e sa capteze cat mai mult atentia publicului, pentru a-l putea fideliza mai usor.

Strategiile la care apeleaza aceste firme sunt construite in urma unor studii indelungate. Cuvintele si imaginile sunt foarte bine alese, in asa fel incat sa se plieze pe identitatea firmei. Oricand exista sansa sa apara situatii jenante pentru imaginea firmei, daca nu se acorda atentie acestui aspect. De-a lungul timpului au aparut foarte multe cazuri de acest fel, mai ales in anul 2017. Mari companii au facut niste greseli care au lezat demnitatea unei parti din segmentul de clienti, vezi cazul Pepsi sau Dove.

In alegerea campaniei ideale de Social Media e nevoie in acest caz de profesionisti care sa puna foarte mare pret pe munca de documentare. Si mai ales, sa inteleaga ca pe online oamenii sunt mult mai vocali decat in viata reala.

Sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii stabilesti de la inceputul campaniei pe care o vei demara. Pe cat posibil va trebui sa nu te abati de la ei. Altfel, orice stangacie va ramane legata pe vecie de identitatea ta online.

Pentru a putea incepe cu dreptul in ce tine de strategii Social Media, ar trebui sa tii cont de acesti pasi, enumerati sub forma de lista, mai jos. Conform expertilor de la E-advertising, acestia reprezinta nivelul de jos, baza.

 1. Incearca sa intelegi ce e de fapt Social Media

Scrii pe Facebook si crezi ca gata, ceea ce ai facut se poate numi strategie Social Media?

Te inseli, in prezent sunt si alte retele sociale de care trebuie sa tii cont. Intr-adevar, o campanie buna pe Facebook este vitala, iti poate aduce cel mai mult public.

E necesar insa sa doresti sa acaparezi si un public ceva mai nisat (nici nu stii de unde sare iepurele), care se poate gasi cu usurinta pe:

 • Instagram – este nevoie de foarte multe elemente vizuale adaugate in acest caz;
 • Twitter – in Romania nu se bucura de aceeasi popularitate ca in afara tarii, dar poate oricand sa se produca un boom si in cresterea consumului de tweet-uri la nivel national, nu e de ratat ocazia;
 • LinkedIn – creezi un profil cat mai detaliat al firmei, iar sansele de a colabora cu profesionisti din domeniu sau clienti interesati de ce ai tu de oferit vor creste semnificativ;
 1. Trebuie sa ai un scop bine definit!

Conform celor spuse de Jayson DeMers (antreprenor si expert in Digital Marketing), exista patru mari categorii in care se incadreaza rezultatele strategiei tale pe componenta de Social Media.

Acestea sunt:

 • Generarea de trafic – cu cat ai mai multi vizitatori, cu atat strategia a fost implementata mai eficient
 • Atragerea de urmaritori – cu cat mai multi abonati si persoane care urmaresc postarile tale, cu atat mai bine
 • Generarea de interactiune – comentariile cat mai multe si de calitate dicteaza succesul campaniei
 • Cresterea veniturilor – cu cat reusesti sa scoti mai multi bani de pe urma strategiei tale, cu atat mai bine
 1. Interactiunea cu clientul, de o eficienta rar intalnita!

Nu stiu daca ai observat, dar multe dintre brandurile mari, pe care probabil le urmaresti si tu pe retelele sociale, incearca pe cat posibil sa incite publicul la dialog. Dialogul se poate realiza prin intrebari simple adresate acestora, prin raspunsuri oferite la comentariile lor sau postari cat mai interesante, care sa devina adevarate subiecte de discutie. In asa fel clientii se simt importanti, iar asta starneste simpatie.

Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile de baza care sa te ajute sa cresti frumos in mediul online. Nu uita ca sunt si multe altele ceva mai complexe, care au nevoie de timp si experti ca sa fie implementate in cel mai eficient mod cu putinta. Expertii de la E-advertising stau la dispozitia ta cu recomandari gratuite si consultanta. Va ofera in acelasi timp si posibilitatea unei colaborari frumoase, pe termen lung, care va va garanta un succes sigur!

 

About The Author

 • ADD YOUR COMMENT