Wednesday 4th October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

De cateva zile a inceput sa fie destul de frig dimineata. Daca tin bine minte, pe 11 noiembrie anul trecut m-a lasat si pe mine bateria. Problema cu bateriile care se vand in ziua de azi e una cat se poate de reala, adica iti sunt garantate 2 ani, si culmea, nici ca te tin mai mult. Cred ca au un anumit numar de ore de functionare sau ceva de genul, dupa care cedeaza fara sa te anunte. In trecut, cand bateriile incepeau sa se strice, aveai un semn din partea lor, masina pornea greu, invartea motorul cu dificultate si chestii de genul. Acum, nu. Cand se strica bateria se strica de tot, n-ai ce sa mai incarci, n-ai ce sa mai resuscitezi.

In trecut, cel mai bun prieten al tau pe timp de iarna era redresorul in cazul in care aveai o baterie slaba. Cunosc oameni care peste noapte isi luau bateriile in casa si le puneau pe redresor astfel incat dimineata sa poata merge la munca. Asta nu e viata dupa parerea mea. Masina trebuie sa fie un mijloc de transport care cu care sa iti faci treaba, nu care sa iti faca viata un calvar. Acum, bateriile vechi cedeaza direct si te trezesti ca n-ai ce sa mai faci cu redresorul. Si toata lumea se intreaba de ce naibii tine doar doi ani? O baterie costa cam 400 de lei si nu e o afacere sa dai 200 de lei / an doar pentru baterie, nu?

Probabil ca ati observat un lucru destul de interesant: bateriile cu care vin masinile aduse din strainatate. Sunt bateriile cu care au plecat din fabrica si desi au trecut cel putin 5 ani de atunci si toata lumea se intreaba de ce acele baterii pot sa tina si 10 ani, in timp ce Varta cumparata din magazin cu bani grei te tine doar 2 sau 3 ani? Si sa nu spuneti ca strainii nu exploateaza masinile. Ei bine, asta inseamna calitatea unui obiect fabricat in strainatate.

Acolo nu se face rabat la calitate si acesta este motivul pentru care producatorii de autoturisme au baterii foarte bune instalate pe masinile asamblate in fabrica. Pai cum sa se faca de ras? Sa se duca bateria inainte sa iasa masina din garantia de 3 ani? Cine a mai pomenit asta si pe unde? Daca sunteti interesati de asemenea baterii, trebuie sa stiti ca exista in Romania un furnizor, il gasiti pe www.stoauto.ro. Vinde baterii originale pentru VW, Skoda si Seat si va asigur ca nu sunt baterii care te tin doi ani cronometrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top