Saturday 30th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ma uitam ca matza in calendar la centrul Bucurestiului pe Google Maps si ma intrebam daca ar fii o idee buna sa locuiesti pe la Unirii. Adica inafara de faptul ca ai un apartament destul de bine cotat pe piata imobiliara, nu cred ca ai alte avanraje, din contra ai dezavantaje. Ma gandesc la un singur lucru, cat de aglomerat devine centrul orasului la ore de varf si nu numai. Cu ce te mai avantajeaza ca stai in centru daca:

  • Faci 2 ore pe zi cu masina pana la munca si inapoi. Parca ai face un drum de Timisoara zilnic.
  • Vii seara acasa si nu gasesti loc de parcare, te duci la munca si nu gasesti loc de parcare. Bine, asta cu locurile de parcare cred ca e o problema generala a orasului, dar in centru cred ca se acutizeaza oleaca problema, la fel ca in orice centrul cetatenesc din tara.

Eu unul am ajuns la concluzia ca cei care isi cumpara case in centrul orasului se cam pacalesc pentru ca in loc de liniste au parte de aglomeratie, agitatie si multe batai de cap in ceea ce priveste locurile de parcare si traficul. Mie unul cate-o data imi vine sa las masina si sa ma duc naibii pe jos unde am treaba pentru ca aglomeratia ma tine in loc. Stai in trafic cate 45 de minute ca sa razbati cativa kilometri.

Problema este ca in centrele oraselor nici nu se mai poate face nimic. Majoritatea sunt centre vechi, istorice, asupra carora nu se mai poate interveni. Raman asa cum sunt, insa numarul masinilor este in continua crestere. Nu cred ca e o priveliste mai buna pe axa timpului aceasta a centrelor oraselor, cu masini putine in trecut si masini multe in prezent, pe aceleasi starzi inguste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top