Friday 29th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Pentru multi dintre noi, sarbatorile reprezinta un motiv de bucurie si de a petrece mai mult timp cu familia. Ne vin in vizita rudele aflate la sute de kilometri sau chiar din strainatate si ne bucuram de faptul ca avem ocazia sa ii vedem si sa ii simtim aproape, ca de telefoane suntem satuli. Ei bine, unii sunt privati de aceste sarbatori din cauza patronilor pentru care muncesc.

Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca la Carrefour si alte hipermarketuri din oras, erau din nou cozi pe 26 decembrie, in cea de-a doua zi de Craciun. Pai ma gandesc la sutele de angajati chemati la munca in a doua zi de sarbatoare. Patronii nu s-au gandit nici o clipa la faptul ca poate au venit si la ei in vizita oameni de la sute si mii de km ca sa-i vada… Nu, patronii se gandesc strict la banii din portofel.

Sarbatorile au devenit un motiv de sclavie. Patronii nu vor sa mai dea liber angajatilor si nu se gandesc nici macar pentru o secunda la faptul ca isi bat joc de oameni. Eu unul am simtit treaba pe pielea mea. Am fost chemat la munca si de Craciun, si de Paste si de Revelion ca sa vand cate 50 de litri de GPL, maxim… Asta asa ca sa isi arate “muschii” un patron destul de rupt de realitate, care niciodata nu va avea angajatii de partea lui. Pentru unii, daca le aduci 3 lei/zi profit te cheama oricand la munca.

Si pe ce bani s-a implementat sclavia sarbatorilor? Pai pe aceeasi bani? Sau ce? Credeti ca se platesc mai bine zilele de sarbatoare in care oamenii vin la munca? Nici vorba. Acelasi salariu minim pe economie este, aceleasi responsabilitati. Nu o sa vedeti vreodata patron in Severin care sa tina cu angajatul. Toti sunt niste zgarciti si niste lacomi, obisnuiti sa aiba sclavi in subordine, nu angajati, nu oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top