Monday 9th December 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Poți să îți dai seama de faptul că ai de-a face cu apa dură în momentul în care speli vasele și pe ele rămân urme, în momentul în care te speli pe mâini și apa nu este așa lichidă cum o știai sau pur și simplu atunci când observi depuneri masive de calcar pe electrocasnicele care folosesc apa de la rețea: aspiratoare, espressoare, cafetiere, etc.

Apa dură este într-adevăr o problemă destul de mare în România pentru că nu există stații de tratare masive cum există în străinătate iar cetățenilor li se servește la robinet o apă corectă din punct de vedere biologic, și atât. Nimeni nu are în vedere aspecte precum duritatea apei întrucât efectele acestei probleme se văd doar pe termen lung și foarte lung, iar țara în care trăim este zero barat la prevenție, fiind condusă de toate palierele doar prin nepăsare.

Apa dură poate să aibă efecte negative și asupra organismului, pietrele la rinichi fiind de multe ori boala care-i face pe medici să recomande apa îmbuteliată. Nu există studii sigure, negru pe alb care să constate faptul că doar apa de la robinet poate să aducă în prim plan această boală, însă medicii merg pe ideea de prevenție și sfătuiesc oamenii să stea departe de riscuri. Apa îmbuteliată are pe etichetă exact ceea ce conține, nimic mai mult sau mai puțin.

La fel se întâmplă și cu dermatita, o boală care chinuie foarte mulți români și care poate să înflorească din cauza iritațiilor provocate de apa dură pielii. Atunci când avem de-a face cu o piele foarte sensibilă, ea simte orice dezechilibru, inclusiv cel din apa cu care facem baie, apă plină de un calcar de care municipalitatea nu se îngrijește să scape. În linii mari, care ar fi soluția pentru această problemă? Cum putem scăpa de apa dură?

Singura modalitate de a scăpa de apa dură este instalarea unui dedurizator apă. Discutăm despre o investiție care are rol preventiv, atât pentru sănătate dar și pentru electrocasnicele care folosesc apa de la rețea. Sănătatea este cea mai importantă și cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că orice investiție în această direcție este de bun augur.

În plus, discutăm și despre o investiție recuperabilă într-o perioadă scurtă de timp. Dacă stăm să socotim câți bani se cheltuie cu apa îmbuteliată într-un an, o să constatăm faptul că investiția într-un dedurizator se poate recupera chiar mai repede de 12 luni. Să nu mai punem la socoteală efortul fizic depus aproape zilnic pentru transportul baxurilor cu apă îmbuteliată de la magazin acasă, baxuri întregi care poate trebuie cărate pe scări incomode și așa mai departe.

În cele ce urmează vom prezenta un dedurizator apă destul de în vogă în aceste zile, este vorba despre dedurizatorul BlueSoft K100/VR34. Discutăm așadar despre un dispozitiv foarte simplu de instalat chiar și fără ajutorul unui instalator autorizat. Se montează efectiv pe coloana principală de apă, imediat după un filtru de sedimente de 20-25 microni, având în vedere faptul că trebuie montat și la o gură de scurgere.

Acest dedurizator funcționează pe bază de rășină cationică schimbătoare de ioni și se recomandă pentru gospodăriile de mici dimensiuni, unde necesarul de apă dedurizată nu depășește 1,5 – 2 metri cubi pe oră. Discutăm despre un aparat foarte modern care are un afișaj LCD electronic pe care se poate vedea foarte clar volumul de apă exprimat în metri cubi până la regenerare dar și consumul de apă instantaneu ceea ce poate fi mai mult decât util în orice gospodărie.

În linii mari, cine dorește să scape de apa dură, acum are posibilitatea prin intermediul unei investiții recuperabile într-un timp relativ scurt. Un dedurizator apă aduce în prim plan un standard de viață mult mai ridicat, preventiv în ceea ce privește anumite boli destul de răspândite în societate, alături de protecție pentru electrocasnicele noastre de care depindem în fiecare zi. Cu toții muncim pentru bani, bani pe care-i cheltuim pe niște electrocasnice cu scopul de a ne face viața mai ușoară și ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca aceste electrocasnice să se strice din cauza apei folosite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top