Sa revad Morometii

Mi s-a facut dintr-o data chef sa vad un film bun. Am spus mereu ca Morometii si Cel mai iubit dintre pamanteni sunt doua filme pe care le consider de departe cele mai bune. Sunt doua filme care culmea, nu sunt comedii. Romanele mi-au placut si ele si parca scenaristii au reusit sa dea viata filmelor mai ceva ca in carti. Filmul romanesc s-a diluat cu timpul, astazi nu se mai fac de cat filme bazate pe tipete si strigate, nimic altceva… Parca nu mai este inteligenta de odinioara, nu mai este nici publicul.

Cred ca ma uit la Morometii cel putin de cateva ori pe an. E un film la care ma uit numai cand am o anumita stare, am nevoie sa vad un film de calitate. Nu-mi place sa ma uit la filme, insa imi place sa ma uit la capodopere. Filmele chiar si de actiune din ziua de azi ma plictisesc, nu am rabdare sa stau 2 ore sa le urmaresc nemiscat, in fotoliu. De multe ori cand ma uit la un film simt nevoia sa dau skip si sa trec mai departe cu 5 – 10 minute, in speranta ca voi nimeri ceva interesant de vazut.

Nu stiu cum sunt altii, insa eu nu mai am o pasiune pentru filme. Cunosc persoane care si-au facut bloguri de filme, cunoasc oameni care au vazut mii de filme si le-au notat toate intr-un carnetel. Exista oameni cu pasiuni si oameni pentru care filmele devin plictisitoare daca inca de la inceput nu au o actiune bine definita. Vreau sa revad Morometii pentru ca e un film destul de special. Acesta reprezinta destul de bine tipicul satului romanesc, valabil chiar si astazi. Desi multi nu ar spune treaba asta, eu cred ca per total, satul romanesc nu s-a schimbat cu mare lucru de pe vremea lui Moromete.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT