Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

În momentul în care ai pus un anunț pe internet într-o încercare de a vinde un obiect, o casă ori o mașină, nu vei primi niciodată întrebări despre ceea ce vinzi înainte ca oamenii să încerce să negocieze cu tine prețul. Da, în România prețurile se negociază dinainte de a se clarifica alte aspecte. Dacă vrei să vinzi o mașină cu 2000 de euro pe net, o să primești chiar și mesaje în care oamenii-ți spun direct că oferă 1500 de euro, fără să vină măcar să vadă mașina respectivă.

De ce se întâmplă acest lucru? Păi ideea este destul de simplă: românul este foarte fudul, dar sărac. Omul știe că este sărac și că nu-și permite. Dacă ar veni dinainte să vadă mașină apoi să negocieze, ar pierde vremea pentru că de exemplu, dacă mașina ar costa 2000, nimeni nu i-ar lăsa 500 de euro la preț. Așa, dacă zice dinainte că are doar 1500, crede că poate nimere pe cineva care are nevoie de bani și vrea să vândă și cu 1500 de euro.

Evident, în momentul în care vânzătorul acceptă și 1500, la fața locului mai are loc o negociere înspre 1200 de euro pentru că așa este românul, se țigănește cât ține coarda. De ce se țigănește așa? Pentru că românul întotdeauna vrea să cumpere lucruri pe care nu și le permite. Ca să nu părăsim acest domeniu auto, o să vă povestesc modul în care-și cumpără românii mașină.

Buget: 2000 de euro. Ei caută mașini pe net care costă 2300 euro pornind de la premiza că cel care va vinde, va lăsa cei 300 de euro și le-o va vinde cu cei 2000 pe care-i au. Deci românul din start caută mașină mai scumpă decât are bani în acel moment. Asta e o țară a negocierii cred…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top