Wednesday 4th October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ma uit destul de des pe groapa de gunoi numita oficial olx.ro si ma minunez. E portia mea de distractie. Acolo vad nesimtiti, lacomi, toate tipurile de romani stranse intr-un singur loc, inclusiv tepari. Teparii sunt acea categorie de oameni destul de raspandita in Romania care traieste bine mersi pacalind pe cei din jur. Olx.ro pune la dispozitia teparilor arma perfecta: imposibilitatea verificarii tranzactiilor trecute. Practic, pe acel site oricine poate sa puna un anunt ca vinde un ceas de aur de 18 karate si sa trimita un cartof prin posta. Pana la urma, transportul nu este verificat atata timp cat optezi pentru Posta Romana sau alt curier fata de cel folosit pentru “livrare cu verificare”…

In plus, chiar si daca folosesti livrarea cu verificare pusa la dispozitie de olx.ro prin intermediul curierului, nu ai siguranta ca primesti un produs complet functional. Sa va dau si un exemplu: cumperi un telefon… curierul nu te va lasa sa il butonezi, nu te va lasa nici macar sa il atingi. Doar sa vezi ca-i in cutie si nu-i vre-o piatra in schimb. Daca este defect,  n-ai cum sa-ti dai seama. Il cumperi, dai banii si iti iei teapa. Cati n-au fost pacaliti pe olx.ro cu produse defecte ce se dadeau drept bune, nici nu vreau sa ma gandesc.

Din pacate, la modul in care este gandit site-ul nu ai cum sa te feresti de pacaleli pentru ca nu are un sistem de calificative precum E-bay sau Amazon. Chiar si cei de la Okazii parca implementasera asa ceva, exasperati fiind de tepele date de la distanta… Aveti mare grija ce cumparati de pe net daca sunt simple anunturi ce nu pot fi verificate. Poate sunt bani putini, poate umblati dupa chilipiruri, aveti mare grija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top