Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

În Drobeta Turnu Severin, unul dintre cele mai înapoiate orașe din țară, nu există nicio pistă de biciclete oficială. Singura care stă în picioare este o fâșie de 100 de metri parcă, amplasată de-a lungul intrării în hipermarketul Cora. Vă dați seama cât de înapoiați suntem ca societate? Într-o lume în care oamenii trimit mașini în cosmos (Elon Musk), noi nu avem nici măcar o amărâtă de pistă pentru bicle în oraș.

Bine, la noi la țară, la Severin, nu este nici măcar asfalt prin cartierele mărginașe precum Schela. Orașul ăsta este rușinea țării din multe puncte de vedere, nu doar din pricina lipsei de infrastructură civilizată.

De ce nu se rezolvă problema? De ce nu intrăm și noi în rândul lumii? Nu are nimeni nicio grijă în acest sens. Există foarte multe proiecte prin care se pot fura banii publici, nu mai ajung și la piste de biciclete. Severinul este un oraș destul de mic și destul de aglomerat în același timp. Pistele de biciclete ar putea rezolva problema asta a aglomerației pentru că jumătate din oraș este format din case. Oamenii ar fi foarte încântați să investească într-o bicicletă pe care s-o bage-n curte foarte simplu. Și chiar eu care stau la bloc aș cumpăra o bicicletă. E mult mai convenabilă față de un autoturism și-mi place să fac și mișcare. Dar na, până să vedem noi piste pentru biciclete în oraș, mai trebuie probabil să treacă ceva apă pe Dunăre și să ajungă la putere un primar care să își dorească să scoată orașul din mizerie. Avem nevoie de oameni serioși care să transforme Severinul într-un oraș prosper. Eu zic că se poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top