Are rost sa iti planifici la inceput de an diverse chestii?

Am tot vazut pe net articole de genul “ce mi-am propus pentru 2016”, am tot auzit pe langa mine cateva sarcini clar si raspicat trasate pentru anul acesta. Ma intrebam de ce face lume asemenea “pacturi” cu sine? Oricum nimeni nu respecta nimic din ce isi propune sa faca. Am auzit chestii din cele mai diverse precum” sa merg la sala sa slabesc, sa ma las de fumat, sa gasesc de munca, etc…

Cred ca e o tampenie sa iti planifici in asemenea detaliu un an de zile, sau mai bine zis sa iti propui anul ce vine sa faci lucruri pe care nu au fost in stare sa le faci anul trecut. Daca nu ai fost in stare sa le faci, de ce ti le mai propui din nou? Crezi ca ambitia te va impinge de la spate si te va ajuta? Eu unul nu cred si asta pentru ca ambitia nu exista. Daca exista, nu aveai nevoie de sarcini pentru 2016. Erau rezolvate.

Cica asa e bine sa faci, sa iti setezi niste tinte pe care sa incerci sa le atingi. De ce? Nus tiu, cred ca asa e obiceiul. Unul prostesc dupa parerea mea. Nu e nevoie sa tragi linie la final de an si sa vezi ce-ai facut si ce-ai fi vrut sa faci, astea le stii deja. Daca iti propui anul ce vine sa rezolvi ce n-ai rezolvat in 2015, stati linistit, nu se va intampla nici in 2016 si asta pentru ca oamenii nu cresc in caracter, nu se schimba. Ca sa reusesti sa te tii de niste targeturi, trebuie sa le intelegi si sa ai si rezolvarea, dar mai important, trebuie sa fi genul de om maleabil care se schimba in functie de nevoie.

About The Author

    ADD YOUR COMMENT