Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

De când mă știu, am observat o chestie super stupidă la români: în momentul în care își caută o mașină second hand ieftină, au o grămadă de pretenții. Evident, există și multe cazane pe 4 roți dar nu despre acestea vom discuta în cele ce urmează. Există și mașini bune în categoria entry level a pieței second hand, pentru care românul va vrea întotdeauna să plătească mult mai puțin, să fie perfectă din punct de vedere tehnic și să arate cel puțin ca de expoziție.

Asta am urât întotdeauna la român: nu are bani de mașină bună dar face mofturi la mașinile pe care și le poate permite. Cine naiba credeți că ar vinde o mașină foarte bună la preț de nimic așa cum vor majoritatea românilor? Evident, și eu aș vrea să cumpăr un Golf 4 din 2001 cu 1000 de euro, dar adevărul este că ele se vând cu 2000 de euro. Și dacă este vorba despre unul îngrijit, prețul se va duce înspre 3000 de euro. Evident, un țăran coclit care a mers cu Dacia o viață întreagă și care dând mașina la Programul Rabla, e în căutare de mașină second hand, nu va înțelege niciodată ce înseamnă o mașină întreținută sau o taxa de poluate de 700 de euro plătită.

Românul vrea întotdeauna mașină ieftină, bună, de expoziție dacă se poate, crede că i se cuvine să cumpere cea mai bună mașină cu cei mai puțini bani. O tâmpenie mai mare decât românul care își caută mașină ieftină second hand nu am văzut niciodată. Doamne ferește să vinzi o mașină în România lui 2016, că rămâi cu sechele, altceva nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top