Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

price_kensington_cottage_wareCasele pe care românii le construiesc în regie proprie scot în evidență cel mai clar lipsa bunului gust și a inteligenței. Nicăieri în lumea asta în afară de România, nu vezi casă cu etaj lângă casă cu 3 etaje, lângă casă cu etaj lângă casă cu două etaje. Nicăieri în lumea asta nu vezi casă verde lângă casă roșie lângă casă galbenă lângă casă roșie lângă casă albă, în afară de România. Atunci când românul construiește în regie proprie, dă frâu liber prostiei.

Pe lângă faptul că aceste case construite din ce bani, numai românii știu, sunt zugrăvite cu niște culori de te apucă dracii, au niște forme destul de banale: ori sunt niște cuburi, ori sunt niște dreptunghiuri, ori sunt niște blocuri de locuințe. Bă, deci rar de tot vezi câte o casă cu design ceva mai special. De ce vezi rar asemenea case? Păi pentru că românul caută să facă ce e mai ieftin, nu ce e mai frumos și oricum la cât de prost e, are impresia că un pătrat e o formă geometrică complexă.

Românii nu au frate nici o treabă cu construcția de case. Ei nu au vorbă cu arhitecții, ei nu au vorbă cu firmele de construcții care să execute. Românul e șmecher mă, știe să facă de toate și dacă nu știe întreabă în stânga și în dreapta, că deh, cât de greu poate să fie? Lasă că dacă alții pot, el de ce să nu poată? Doar meseriile sunt ceva universal, toate se pot face de către român… Când mai combini chestia asta și cu lipsa bunului gust, apoi iasă un kitsch pătrățos, viu colorat, tipic românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top