Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

roata de rezervăDe vreo câteva zile tot vreau să repar și eu un cauciuc dacă se poate repara sau să cumpăr altul de la o vulcanizare din oraș. Problema este că mereu sunt foarte multe cozi, mereu sunt foarte multe mașini care vin la făcut vreo pană și am observat un lucru destul de interesant.

Românii nu au roată de rezervă la mașină iar dacă cumva au, tot cu cauciucul pe pană vin la vulcanizare de lene să se dea jos din mașină să schimbe roata aia. Preferă să terfelească un cauciuc de cât să se dea jos din mașină, să pună cricul, să scoată roata de rezervă. Să desfacă roata, să o pună pe cealaltă în schimb. E mult de muncă tată și burțile pline cu sute de kilograme de rahat cam scad la efort…

Da frate, nu am reușit să fac și eu cauciucul acela din cauza celor care vin cu mașinile pe pană de lene să schimbe o roată. Evident, sunt prioritari pentru cei cu vulcanizările. Cred că până la urmă îmi cumpăr singur un kit de reparație pentru roată și termin povestea pentru că nu e posibil să stau după atâția leneși.

Nu știu poate că e mult prea dificil pentru unii să pună un banal de cric, poate că nu vor să cheltuie bani pentru o roată de rezervă, habar nu am. De multe ori mă gândesc și la faptul că e în firea noastră să procedăm în acest mod. Românii au fost mereu oameni delăsători, care și-au dorit să le rezolve alții problemele. Nu mai zic că-s leneși și chestii de-astea. Sunt curios ce fac străinii când fac pană pe autostradă, tot așa merg și ei cu cauciucul fluturând vreo 50 de km?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top