Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

România a ajuns țara serviciilor mediocre pentru că din păcate, aici oricine poate să deschidă orice. Auzisem mai demult pe la televizor că în România sunt undeva la 400.000 de PFA-uri și SRL-uri.. WTF? La 3 milioane de oameni activi sunt 400.000 de firmuliție? Păi da. Pentru că în țara asta după cum spuneam mai sus, oricine poate deschide aproape orice. Sunt câteva business-uri care depind de calificare, dar în rest, este libertate completă pe codurile CAEN.

Atunci când ai 400.000 de firmuliție, cum faci să cumperi un serviciu calitativ? Păi sincer să fiu nu prea poți pentru că este ca și cum ai căuta acul în carul cu fân. Vei fi nevoit să mergi așa din mediocritate în mediocritate până când va apărea cineva mai serios. Românii din păcate nu pornesc o firmă cu gândul de a produce calitate, ei pornesc cu gândul să mai ciupească câte ceva față de salariul de zi cu zi și să păcălească ANAF-ul într-un mod sau altul, cu o găinărie specifică nouă.

România este țara serviciilor mediocre și din păcate chestia asta nu se va rezolva niciodată atât timp cât cei care deschid firme nu au de gând să pornească la drum cu seriozitate și implicare. Oamenii sunt destul de ciudați în țara asta, eu de exemplu nu am cum să îi înțeleg. Eu dacă pornesc un business mă concentrez pe dezvoltarea lui, nu pe ciupeala cu cheltuieli astfel încât să dau mai puțini bani pe la ANAF și așa mai departe. Foarte dificil să găsiți în România pe cineva care să poată oferi un serviciu de calitate așa că dacă vreodată te vei lovi de o asemenea companie, să bateți un cui într-o fereastră și să dați și la ziar marea veste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top