Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Trăim în țara (singura din lume) în care țăranii se trag de șireturi cu poliția atunci când încalcă legea. S-a umplut YouTube cu fel de fel de clipuri în care tot felul de țărani prost crescuți, analfabeți majoritatea, încep să se certe cu poliția atunci când sunt trași pe dreapta, în speranța că poliția se va intimida și astfel vor scăpa fără amendă. Mulți motivează genul ăsta de comportament țărănesc în baza ideii că poliția e nașpa și vrea să-i amendeze degeaba. Unii mai încep să ia și la rost ofițerii cerându-le documente ciudate precum certificatul de omologare al aparatului radar, ordinul de serviciu, ori au impresia că dacă ofițerul nu are cascheta în cap, nu are voie să le facă absolut nimic. Mi-e scârbă de cât de proști și de înapoiați sunt unii ciobani români care au impresia că cine țipă mai tare, are dreptate.

Eu în 12 ani de permis am luat o singură amendă, pentru centură. Atunci când am greșit am avut bun simț și am recunoscut și efectiv am fost iertat. Contează foarte mult cum vorbești cu poliția. Dacă ești un căcăvan prost de gură  și greșești, poliția nu te iartă și bine face.

Nivelul de prostie și de nesimțire din societate crește tot mai mult, de la an la an, pe măsură ce educația dispare din peisaj, locul ei fiind luat de manele, de băutură, de ideea că realizarea în viață vin din slugăreala prin străinătate și așa mai departe. Țara asta devine din ce în ce mai greu de acceptat pentru cei care au bun simț, începem să ne simțim minoritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top