Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Inca din copilarie suntem pasionati de masini. Producatorii de jucarii intrec asteptarile clientilor confectionand produse si echipamente din ce in ce mai avansate, masinile electrice nefiind o exceptie. Astfel, parintii ne ajuta sa ne dezvoltam abilitatile achizitionandu-ne jucarii de diferite modele, incepand de la autoturisme mici si mari si pana la jocuri de logica si desen. Fiind mici, colorate, de diverse forme si dimensiuni, aceste masinarii ne atrag atentia si curiozitatea.

In timp, datorita interesului nostru ridicat pentru masini in miniatura dorim sa stim mai multe despre modul de functionare, despre piese si despre orice mecanisme de condus. Asadar,  ajungem inca din copilarie, adolescenta si chiar maturitate sa dezvoltam o pasiune intensa pentru masini. Prin urmare, urmatoarea noastra tinta in viata ajunge sa jongleze in jurul acestor autovehicule. Scoala ne formeaza si ne transforma in timp abilitatile spre pasiuni datorita vointei si perseverentei noastre in a fi adevarati mecanici, producatori si inventatori de autovehicule.

Generalitati despre camioane

Autoturismele sunt mijloace de transport rutier destinate transportului de pasageri si marfa. Acestea difera de la un producator la altul, insa in comun au urmatoarele elemente componente: usa, capota, oglinzi, portbagaj, portiera, radiator, faruri, bare de protectie etc. De asmenea, masinile mai difera si in functie de tonaj.

Camioanele sunt autovehicule de dimensiuni mari prevazute cu platforma sau cu bena, folosite pentru transportul de materiale si marfuri. Structura camionului evolueaza inca din anul 1920, acestea fiind folosite peste tot in lume. Puterea camioanelor este generata de motoarele Diesel masive cu turboalimentare, ce le asigura forta de tractiune necesara pentru a misca cu putere autovehiculul incarcat dintr-un punct de start sau pe o panta abrupta. Camioanele pot fi clasificate in functie de dimensiunea acestora in camioane usoare, medii si cu gabarit depasit (peste 20 de tone).

Masinile de tonaj mare – Intre necesitate si responsabilitate

Dupa cum spuneam, masinile de tonaj mare sunt folosite pentru transportul de marfa si materiale. Soferia pe masini de tonaj mare presupune deplasarea in zone indepartate ale tarii, in functie de job si uneori in afara tarii de provenienta. Astfel, timpul soferului este dedicat aproape in intregime muncii sale, pentru activitatile personale si familie ramanand extrem de putin ragaz.

Atentia este un element important in acest job, din cauza faptului ca presupune conducerea unui autovehicul de gabarit depasit pe drumuri nationale, dens circulate de catre pietoni si alte masini. Soferul trebuie sa tina cont si de viteza cu care strabate rutele, iar accidentele se doresc a fi evitate daca se urmeaza intocmai regulile de circulatie.

Soferul de camion, pe langa indatorirea de a conduce autovehiculul de tonaj mare, trebuie sa pastreze integritatea pieselor camionului. Asadar, in cazul unui accident minor – spre exemplu, daca loveste un animal sau s-a ciocnit superficial cu un alt vehicul, soferul de tir trebuie sa raspunda personal de daunele „suferite” de masina si sa le repare corespunzator.

Piesele componente ale unui camion difera in functie de modelul acestuia, de producator si uneori sunt foarte greu de gasit in tara, fiind necesara o comanda internationala. Avand in vedere ca piesele camionului sunt comandate international, costurile sunt automat mai ridicate. In tara, foarte putine firme se ocupa cu producerea si furnizarea de piese camion de calitate inalta.

Piese camion de calitate la preturi accesibile doar la Rokastoreauto.ro

         Orice sofer stie ca masina are nevoie de piese periodic. Un camion chiar daca a fost cumparat nou are nevoie in mod constant de reparatii, schimburi de componente si revizii. Daca pentru unii soferi nu conteaza daca au cumparat piese ce au mai fost utilizate inainte, in cazul altor piese se pune in joc securitatea ta, de aceea este mai bine sa le cumperi noi.

Cele cateva firme ce produc si furnizeaza piese camion au preturi ridicate si nu reflecta calitatea produsului. In plus, daca un camion este achizitionat din strainatate exista posibilitatea ca piesele din componenta autovehiculului sa nu fie disponibile in tara. Astfel, este necesara comanda de piese camion din strainatate ce implica automat costuri mari.

Piesele auto pot fi achizitionate in timp real, second hand de la „cimitirul” de masini, de la dezmembrari auto, targuri de autovehicule sau magazine reprezentante. Poti alege sa cumperi de la second hand componente interioare ale masinii precum scaune si banchete. Cele noi sunt costisitoare, dar si cele vechi isi fac treaba la fel de bine, insa la jumatate de pret.

De asemenea, mai poti cumpara si piese auto de caroserie si accesorii auto. Un alt avantaj este ca poti sa negociezi pretul pana ajungi la bugetul propus. In schimb, dezavantajele achizitionarii de la SH sunt destul de multe. Un dezavantaj ar fi legat de uzura pieselor, pentru ca starea pieselor auto montate pe camionul tau depind performanta, consumul, reparatiile si investitiile viitoare ce le vei avea de facut. Piesele uzate pot creste consumul de motorina sau de benzina si pot o serie de alte probleme grave legate de functionalitatea motorului si de consum.

Un alt dezavantaj este ca nu iti dai seama cu usurinta daca sunt uzate si daca sunt in stare buna. Consumabilele nu ar trebui cumparate niciodata la mana a doua, aceste piese nu sunt scumpe si nu vei face o economie mare daca le vei achizitiona noi. Daca te-ai hotarat sa cumperi produsele de care ai nevoie dintr-un centru de dezmembrari, identifica unul care sa acorde garantie pentru produsele pe care le comercializeaza.

O alternativa este acea de a efectua comanda online. Site-ul Rokastoreauto.ro ofera piese si componente pentru camionul tau la preturi accesibile. De ce piese pentru camion online? Pentru ca reprezinta o solutie moderna, ce ofera o serie de avantaje:

  • Economie – Timpul este cea mai mare valoare pe care o detii. In timpul in care mergi sa vizitezi magazine de prin tara, automat investesti timp pretios, combustibil si resurse financiare ce le poti folosi in alte scopuri. Preturile oferite pentru piese camion de catre magazinul online Rokastoreauto.ro bat concurenta;
  • Calitate – Produsele sunt extrem de calitative si au rezistenta mare in timp;
  • Incredere, profesionalism si eficienta – Acestea 3 sunt atu-urile de baza ale distribuitorului Rokastoreauto.ro. Clientii multumiti de produsele si serviciile magazinului online ajuta in continuare la cresterea si dezvoltarea acestuia;
  • Informatii – Online esti cel mai bine informat. Site-ul Rokastoreauto.ro iti ofera cele mai bune produse, dar si sfaturi cu privire la piesele achizitionate;
  • Preturi accesibile – De foarte multe ori, preturile pieselor de camion online sunt mai ieftine decat cele achizitionate din magazinele fizice, iar Rokastoreauto.ro nu face abatere de la regula. Mai mult, magazinul online Rokastoreauto.ro iti ofera si preturi de transport foarte mici;
  • Confort – Bineinteles ca achizitionand de pe magazinul online Rokastoreauto.ro ai parte de confort. Poti plasa comanda din propriul fotoliu de acasa fara mari griji;
  • Promptitudine – Imediat ce ai plasat comanda vei fi contactat de catre personalul magazinului Rokastoreauto.ro pentru confirmarea comenzii. De asemenea, livrarea se va realiza in timp record, ajungand la destinatie in mai putin de 24 h;
  • Siguranta – Produsele comercializare de Rokastoreauto.ro sunt in ambalajul original al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului pana la livrare.

In concluzie, efectuarea de comenzi de piese camion de pe magazinul online Rokastoreauto.ro este o alegere inteligenta. Avantajele acesteia se reflecta in calitatea, rezistenta si fiabilitatea produselor. Piesele perfecte pentru camionul tau se afla doar la un click distanta! Nu ezita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top