Wednesday 15th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Prin ianuarie am mers și eu să depun un braț de declarații pe la ANAF. Cică așa trebuie să faci dacă ai PFA. No, bine. Am zis să mă duc deși nu îmi stă în fire să șed pe la cozile instituțiilor de stat. În primă instanță am vrut să renunț să le mai depun pentru că m-a întors un nene de la ghișeu că una dintre ele nu era bifată unde trebuie. Așadar, m-am întors. A durat 4 ore să depun acele declarații și de atunci am zis că nu mai am ce căuta pe acolo. E o bătaie de joc nemaipomenită.

Ei bine, una dintre acele declarații era pentru regularizarea veniturilor din 2015, regularizare ce trebuia să vină în 60 de zile de când am depus actele. Bineînțeles, nu a venit nimic. Tot ce a venit de la ei este o decizie de impunere scoasă din burtă, deși pe data de 27 ianuarie 2016 eu am depus declarația 220. Mno, nici că mă duc să întreb. Lasă să facă ce vor atâta timp cât nu e de plată.

Oricum am de gând să închid PFA anul acesta și să trec pe SRL-D. Am de gând să fac ceva angajări și să încerc să atrag ceva fonduri europene pentru dezvoltare, planuri mari într-o țară în care tot ce înseamnă lucru cu statul înseamnă o piedică. De cât să ai de-a face cu instituțiile publice mai bine te lipsești. De multe ori m-am gândi să deschid direct o firmă prin Hong Kong sau Irlanda, ca să scap de birocrație. Nu știu alții cum naiba reușesc să stabilizeze relația asta cu statul, că la noi e imposibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top